Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Hoe kan je zien of je hond ziek is?

  Davy Agten
  Hoe kan je zien of je hond ziek is?
  In principe kunnen we zeggen dat honden speels en energiek zijn. Dat ze een glanzende vacht, een goede eetlust en een normaal gewicht hebben. En ook hun staart zal niet snel stoppen met wapperen.

  Dus zou denken dat je gewoon je gezond verstand moet gebruiken om te weten of je hond ziek is of niet. Welnu: Dat klopt voor een stuk, maar toch niet helemaal.

  Een hond die ziek is, is meestal een kei in het verstoppen van zijn ziekte. Dit komt van vroeger en zit in hun genen. Ziek waren ze immers een makkelijke prooi voor andere roofdieren.

  Dit wil zeggen dat je meestal goed je best moet doen om de beginnende symptomen te zien. Daarom is het handig als je precies weet hoe je hond normaal reageert en wat zijn normale karakter is. Op die manier kan je perfect tegen je dierenarts vertellen wat er juist verandert is.
  Hieronder bespreken we de meest voorkomende symptomen.

  Je hond eet minder


  Het meest voorkomende symptoom van een zieke hond is zijn verlies van eetlust. Zorg ervoor dat als je meerder honden hebt, dat iedere hond zijn eigen kom heeft. Geef je hond ook altijd op de zelfde tijdstippen te eten. Zo weet je of hij alles netjes op eet of niet. Je merkt immers niet direct wanneer je hond gewicht verliest.

  Je hond is verzwakt


  Wanneer je hond extreem verzwakt lijkt of als hij niet gewoon gaat zitten, maar echt naar beneden valt. Of wanneer je hond problemen heeft met zijn evenwicht, dan zijn dat tekenen dat je hond ziek is en hulp nodig heeft.

  Zeker wanneer als hij geen interesse meer heeft in spelletjes of een rondje lopen.

  Wanneer je hond normaal op alles reageert wat beweegt en nu plots geen interesse meer heeft in de deurbel of de kat van de buren, dan weet je dat er iets mis is.

  Je hond verliest gewicht


  Het is simpel. Als je op een keer merkt dat je de ribben van je hond zo kan zien (of zelfs tellen), dan is het hoog tijd om naar de dierenarts te gaan.


  Je hond heeft veel dorst en drinkt opeens veel


  Drinkt je hond echt extreem veel water? Meer dan wat je van hem gewoon bent? Dan kan dit een voorteken zijn van een nierprobleem of diabetes en haast je dus naar de dierenarts.

  Je hond slaapt veel


  Honden slapen tussen de 12 en 16 uren per dag, maar dat hangt af van het karakter en het ras. Als hij meer slaapt dan normaal, veronderstel dan niet direct dat dat gewoon door de leeftijd komt. Meer slapen dan normaal is meestal een teken van een sluimerende ziekte.

  Je hond moet overgeven


  Tenzij je hond gras heeft gegeten of wanneer er een speeltje fout zat is overgeven een belangrijk symptoom van ziekte. Maar panikeer niet te snel. Als je hond een keer in de week over moet geven, hoeft dat niet erg te zijn. Zoals we allemaal weten slikken ze nog al eens de verkeerde dingen in. Dus ga ook na of hij goed eet en of zijn bewegingen nog alert zijn.

  Dus als het overgeven gepaard gaat met een van de andere symptomen, dan is het tijd om op te treden.

  Je hond hoest


  Als je hond moet hoesten, ga dan naar de dierenarts. Hoesten wordt gezien als een serieus probleem en kan een voorbode zijn van verschillende ziekten.

  Heb je verder nog vragen? Stel ze dan aan Inge, onze paraveterinair dierenartsassistente via: Vraag het aan Inge.


  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: Hond Ziek , Hond Overgeven , Hond Hoesten , Hond Slapen , Ziekte Hond
terug naar overzicht

2 reacties

 1. davy

  rank: 14

  Dat vond ik ook EMO 1
  geplaatst op 30-06-2011 om 13:43
 2. biekevg

  rank: 1

  Schitterende foto bij dit artikel!EMO 3
  geplaatst op 25-06-2011 om 11:09
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x