Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Enkele tips om je Amerikaanse Bulldog op te voeden

  Davy Agten
  Enkele tips om je Amerikaanse Bulldog op te voeden
  De Amerikaanse Bulldog is een enorm gespierde hond. Heel atletisch en verzot op lopen. Het is een schattige reus. De Amerikaanse Bulldog kan enorm lief en speels zijn, maar ook enorm agressief. Hoe hij zich ontwikkelt, hangt sterk af van zijn baas. Het doel van de opvoeding van je hond, is om zijn positieve talenten tot hun volle recht te laten komen. Jammergenoeg zijn er mensen die de Amerikaanse Bulldog opvoeden om zo agressief mogelijk te zijn, met als doel: vechten in hondenarena's, soms tot de dood toe.

  Zonde, want de Amerikaanse Bulldog heeft veel prachtige talenten. Hij is enorm lief en trouw tegenover zijn baasje. Hij is enorm aanhankelijk en houdt van de aandacht die hij krijgt van mensen. Je kunt hem met geen enkel ander ras vergelijken. Het is echter ook een heel koppige hond, die al snel de baas zou spelen over jou. Laat dit niet gebeuren! Voor je het weet heb je een hond waar je totaal geen controle meer over hebt. Zijn alfagedrag kan leiden tot gevechten, zelfs met mensen. De Amerikaanse Bulldog heeft een speciaal karakter en daarom is een goede training zelfs meer dan nodig. Hij heeft extra verzorging en training nodig gedurende zijn hele leven.

  Eenduidige en boeiende training al van jongs af


  Start vroeg met de training. Leer hem al op zeer jonge leeftijd dat bepaald gedrag niet kan. Gebruik hiervoor een luide en duidelijke stem. Roep echter niet, maar spreek luid en zelfzeker en zeg wat je van hem verlangt. Beloon hem als hij zich goed gedraagt, en geef hem een snoepje als hij je gehoorzaamt.

  Hou de training boeiend. Als de training te lang duurt, zal je hond zich snel vervelen en verveeld gedrag vertonen. Gebruik dus methodes die de aandacht trekken, zoals speeltjes die hij kan vangen. In de opvoeding is het essentieel dat jij de touwtjes in handen hebt. Toon dat jij zijn baas bent en laat niet met je spelen.

  Socialisering


  Socialiseren is een enorm belangrijk onderdeel bij training. Laat je Amerikaanse Bulldog andere dieren en mensen ontmoeten. Van nature is de Amerikaanse Bulldog niet zo sociaal aangelegd, verwacht dus niet te veel. Toch zal deze socialisering hem gewoon maken aan andere dieren en mensen. Hij zal niet meer zo snel wantrouwig zijn.

  De Amerikaanse Bulldog is een fantastisch ras. Wie de moeite wil doen en de tijd er voor over heeft om hem een goede training te geven en veel liefde te tonen, mag er zeker van zijn: hij word je trouwe viervoeter, prachtig gezelschap, een prima familiehond en een ideale waakhond.


  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: hond , Training , Hondenras , Amerikaanse Bulldog , Socialisering
terug naar overzicht

2 reacties

 1. anke173

  rank: 32976

  Het zijn fantastische honden als je de juiste kennis hebt en ze positief opvoed. Zijn dan echt Gentle Giants. Dit ras en vele andere power dogs zijn zeer zeker niet geschikt voor beginnende honden bezitters.
  geplaatst op 30-01-2017 om 09:20
 2. Beech

  rank: 91

  Gedrag kun je beïnvloeden, zoals Davy hierboven beschrijft. Karakter niet. En daarom is deze hond ongeschikt voor veel hondenliefhebbers. Helaas wordt dat te weinig onderkend.
  geplaatst op 29-01-2017 om 19:54
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x