Enkele tips om je Amerikaanse Bulldog op te voeden

Enkele tips om je Amerikaanse Bulldog op te voeden
De Amerikaanse Bulldog is een enorm gespierde hond. Heel atletisch en verzot op lopen. Het is een schattige reus. De Amerikaanse Bulldog kan enorm lief en speels zijn, maar ook enorm agressief. Hoe hij zich ontwikkelt, hangt sterk af van zijn baas. Het doel van de opvoeding van je hond, is om zijn positieve talenten tot hun volle recht te laten komen. Jammergenoeg zijn er mensen die de Amerikaanse Bulldog opvoeden om zo agressief mogelijk te zijn, met als doel: vechten in hondenarena's, soms tot de dood toe.

Zonde, want de Amerikaanse Bulldog heeft veel prachtige talenten. Hij is enorm lief en trouw tegenover zijn baasje. Hij is enorm aanhankelijk en houdt van de aandacht die hij krijgt van mensen. Je kunt hem met geen enkel ander ras vergelijken. Het is echter ook een heel koppige hond, die al snel de baas zou spelen over jou. Laat dit niet gebeuren! Voor je het weet heb je een hond waar je totaal geen controle meer over hebt. Zijn alfagedrag kan leiden tot gevechten, zelfs met mensen. De Amerikaanse Bulldog heeft een speciaal karakter en daarom is een goede training zelfs meer dan nodig. Hij heeft extra verzorging en training nodig gedurende zijn hele leven.

Eenduidige en boeiende training al van jongs af

Start vroeg met de training. Leer hem al op zeer jonge leeftijd dat bepaald gedrag niet kan. Gebruik hiervoor een luide en duidelijke stem. Roep echter niet, maar spreek luid en zelfzeker en zeg wat je van hem verlangt. Beloon hem als hij zich goed gedraagt, en geef hem een snoepje als hij je gehoorzaamt.

Hou de training boeiend. Als de training te lang duurt, zal je hond zich snel vervelen en verveeld gedrag vertonen. Gebruik dus methodes die de aandacht trekken, zoals speeltjes die hij kan vangen. In de opvoeding is het essentieel dat jij de touwtjes in handen hebt. Toon dat jij zijn baas bent en laat niet met je spelen.

Socialisering

Socialiseren is een enorm belangrijk onderdeel bij training. Laat je Amerikaanse Bulldog andere dieren en mensen ontmoeten. Van nature is de Amerikaanse Bulldog niet zo sociaal aangelegd, verwacht dus niet te veel. Toch zal deze socialisering hem gewoon maken aan andere dieren en mensen. Hij zal niet meer zo snel wantrouwig zijn.

De Amerikaanse Bulldog is een fantastisch ras. Wie de moeite wil doen en de tijd er voor over heeft om hem een goede training te geven en veel liefde te tonen, mag er zeker van zijn: hij word je trouwe viervoeter, prachtig gezelschap, een prima familiehond en een ideale waakhond.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


6 reacties

Gerrad P Beukema

Gedrag kun je beïnvloeden, zoals Davy hierboven beschrijft. Karakter niet. En daarom is deze hond ongeschikt voor veel hondenliefhebbers. Helaas wordt dat te weinig onderkend.

Het zijn fantastische honden als je de juiste kennis hebt en ze positief opvoed. Zijn dan echt Gentle Giants. Dit ras en vele andere power dogs zijn zeer zeker niet geschikt voor beginnende honden bezitters.

evb

het zijn fantastische honden welliswaar soms beetje langs de lompe kant ook met kinderen als ze van kleins af aan samen groot worden dus wat er verteld word van niet geschikt te zijn voor veel hondenliefhebbers dat zijn er dan die niks ervan af weten.ze hebben wel enorm veel aandacht nodig en is geen hond om in een kooi te zetten. die van ons is een reus met een peperkoeken hartje.

Lucy

Wij hebben een kruising mechelaar met amerikaanse bulldog. En ondanks dat dit mijn eerste hond is en beide rassen geen "beginners honden" zouden zijn, is die van ons super lief sociaal en zachtaardig. Echt een lieve sul.

Dennis

Mijn Bully wordt as zaterdag 1 jaar en is een reu van 34 kg. Vanwege de coronaregels vanaf de eerste dag (7 weken oud) veel aandacht aan kunnen geven en al heel snel zindelijk. Zaak is, zoals Davy zegt, consequent zijn en laten zien wie de baas is. Ik heb jaren hondensport gedaan en het is opvallend dat de Bully snel leert, alleen blijft proberen -eigen zin. Naast mijn lieve Bully heb ik een chihuahua(ook een reu), waar je 'banger' voor kunt zijnEMO 1 Gaat heel goed met die twee en doen vrijwel alles samen, tenzij de een botje of eten heeft dan wordt er weleens gegromd door beiden. t.g.v. de Coronaregels heb ik mijn contributie van de puppytraining retour gekregen en dagelijks zelf e.e.a. gedaan. Adviezen van Davy zijn leuk en behulpzaam. Mijn Bully is een echte gezinshond en allesbehalve agressief en zeer sociale - soms te sociale - hond.
De grote bench gaat hij niet of nauwelijks meer in en kan m gewoon in huis los laten. Doet niets in huis en heeft gelukkig tot nog toe niets gesloopt. Ben erg blij met m'n stoere kerel en is een goede waakhond.

Amber

Ik heb american bully 4jaar en puppy's heb 2kinderen 1 van 4 en 1 van 10 ze gaan super goed met kinderen hier in huis groeien ze op met alle huisgeluiden en kinderen.
Die van mij is heel onderdanig en mijn chihauhau is de baas in huis.
Heb lang getraind maar ze kan ook los en speelt met andere honden op het strand.
Als een hond agressief reageerd rent ze terug naar mij ze is echt super lief maar moet altijd consequent blijven.
Ze zijn heel lomp en in hun enthousiasme rennen ze kinderen omver maar met goede begeleiding is dat allemaal te sturen en heb je een vriend voor het leven.


Een reactie plaatsen