Een hart van goud: De Golden Retriever

Een hart van goud: De Golden Retriever
Deze honden zijn een van de meest populaire rassen ter wereld. Veel mensen smelten voor hun schattige blik en zachte vacht. Het zien er knuffelberen uit die de vriend zijn van iedereen. Maar is dit wel zo? Zijn deze honden dan echt zo gemakkelijk op te voeden?

Waarom een Golden Retriever?
 

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor een golden retriever. Ze zijn mooi, zien er schattig uit, zijn meestal ook zachtaardig en intelligent. Ze gaan meestal ook goed om met kinderen waardoor ze ook geschikt zijn als gezinshond.

Hoe voed ik mijn hond op?

Hoe schattig en lief een hond ook mag lijken, een goede opvoeding is van noodzakelijk belang voor elke hond. Het grote voordeel van de Golden Retriever is dat hij heel snel onthoudt. Het is een intelligente en leergierige hond. Daardoor moeten de trainingen ook voldoende afwisseling bevatten. Dit kun je doen door de hond telkens voor nieuwe uitdagingen te stellen. Dit kunnen trucjes zijn. Belangrijk is wel dat je het goed gedrag van de hond beloont.

Belangrijk is ook dat je de puppy goed socialiseert. Het zijn enthousiaste honden, maar soms kunnen ze ook onderdanig reageren op mensen en andere honden. Golden Retrievers zijn speelse honden die vol energie zitten. Zorg er dus voor dat je consequent blijft als de hond iets verkeerd doet. Doordat ze zo onstuimig zijn, moet je al vroeg leren dat ze niet mogen springen op mensen.

Beweging

Als je de golden retriever blij wil houden, moet je dus veel beweging voorzien. Ze moeten dagelijks een portie beweging hebben. Pas wel op dat je bij puppy’s niet veel druk zet op de gewrichten door wild te spelen of lastige spelletjes lang te spelen. Deze honden zwemmen ook graag, dus probeer dit ook af en toe eens te doen. Het is uitstekend voor de opbouw van de spieren.

Golden Retrievers hebben een groot uithoudingsvermogen. Dus een grote wandeling waar ze onaangelijnd kunnen ravotten en spelen is zeker niet uit den boze.  Ook zijn ze zot op apporteren en zwemmen, vooral als je deze twee combinaties combineert.

Met je Golden Retriever kun je verschillende sproten uitoefenen. Gehoorzaamheid, agility, flyball, dogydance, dogfrisbee, canicross, ....

Lees je graag een boek over het opvoeden van je Golden Retriever, probeer dan eens "Je Hond Opvoeden".

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen