Een chronische blaasontsteking bij je hond?

Een chronische blaasontsteking bij je hond?
Plast je hond overal in huis en doe hij dat regelmatig? Dat kan een gevolg zijn van een chronische blaasontsteking. Toch moet je er kritisch tegenover staan. Vaak zeggen mensen te snel dat het om een blaasontsteking gaat. Dat plassen kan namelijk ook het gevolg zijn van iets totaal anders. Zorg er dus voor dat je goed weet wat de oorzaak is alvorens tot actie over te gaan. Ga bij de minste twijfel best even langs bij je dierenarts.


Ongecontroleerd plassen

Wanneer je hond ongecontroleerd plast, kan dit komen doordat hij zich enorm opwindt of doordat hij schrik heeft van een bepaalde persoon of een andere hond. De beste oplossing daarvoor is je hond een goede training geven waardoor hij zich beter kan focussen en zo ook zijn urineren beter kan controleren. Ook kan het zijn dat je als baasje je hond niet genoeg in toom houdt, wat plassen tot gevolg kan hebben. Je stelt te weinig grenzen en durft je leiderschap niet al te veel laten gelden. Toch is dat zeer belangrijk om je hond op een fatsoenlijke manier op te voeden. Laat je niet kennen en geeft niet toe aan dat schattige snoetje van hem. Zet door en laat zien wie de baas is. Creëer enkele goede routines, ga regelmatig wandelen met je hond en leer hoe je je hond kan kalmeren. Zo zal je hond zijn plassen beter kunnen controleren.

Oplossingen blaasontsteking

Is een blaasontsteking toch de oorzaak, bespreek dan met je dierenarts allerlei verschillende manieren om dit op te lossen. Kies niet direct voor de meest voor de hand liggende oplossing zoals antibiotica of dergelijke maar bespreek ook de natuurlijke middelen en eventueel een bepaald dieet. Homeopathie kan een goede manier zijn om een chronische blaasontsteking te voorkomen of te genezen. Zo kan men een bepaald kruidendrankje toedienen waardoor je hond een gezondere blaas en nier bekomt. Ook zullen de kruiden ervoor zorgen dat er een goede doorstroom is van de urine, wat de blaas zal kalmeren. De kruiden zijn zeker aangeraden bij oudere honden omdat zij sneller last zullen hebben van deze problemen.

Het is natuurlijk hartverscheurend om je hond zo te zien afzien bij een blaasontsteking maar met de hierboven vermelde oplossingen zal je hond zeker gezonder worden en kunnen jullie samen genieten van een zorgeloos leventje zonder al die problemen. Bovendien bespaart dit alles jou een hoop bezoeken aan de dierenarts.

Heb je verder nog vragen? Stel ze dan aan Inge.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen