Een Cavalier King Charles Spaniel: één brok intelligente vrolijkheid

Een Cavalier King Charles Spaniel: één brok intelligente vrolijkheid
De Cavalier King Charles Spaniel, een lange naam voor een heel klein hondje. Hij wordt slechts 30 tot 33 cm groot en weegt 13 tot 15 kg. Oorspronkelijk werd hij gehouden in de Engelse koninklijke kringen als het perfecte huisdier. Vandaar ook zijn 'koninklijke' naam.

Speels en aanhankelijk

Deze rashond is vooral populair door zijn speelse karakter. Hij houdt ervan om allerlei spelletjes te spelen. Het is een lieve hond, die ook heel aanhankelijk is. Wie kiest voor een Cavalier King Charles Spaniel, moet tijd en aandacht kunnen schenken aan dit prachtige hondje. Die aandacht is zijn mentale voeding. Ben je een echte werker en moet je hond vaak alleen thuis blijven? Dan is de Cavalier King Charles Spaniel niets voor jou. Als hij zich eenzaam voelt kwijnt hij weg, wat nefast kan zijn voor zijn gedrag: hyperactiviteit, nerveusheid, destructief gedrag, ... Het lieve hondje wordt met andere woorden een onhandelbaar monstertje.

Heb je tijd en wil je veel aandacht en liefde schenken aan je huisdier? Dan ben jij misschien wel het perfecte baasje voor een Cavalier King Charles Spaniel. In ruil geeft dit levendig en vrolijk beestje je tonnen liefde terug. Hem trainen wordt een plezier!

Training en socialisatie

De Cavalier King Charles Spaniel is een heel intelligente en leergierige hond. Hierdoor is het vrij eenvoudig om hem te trainen. Hij pikt snel op wat je van hem verlangt. Naast deze talenten beschikt hij ook nog over een grote handigheid en een perfect reukvermogen. Met de juiste training kan hij zelfs een echte jachthond worden.

Hou bij de training van dit hondje altijd zijn belangrijkste kenmerk in je achterhoofd: aanhankelijk en nood aan aandacht. Dit kenmerk kun je in je eigen voordeel gebruiken. De positieve bekrachtiging, zoals bemoedigende woorden en lekkere snoepjes motiveren deze hond dubbel zoveel als een andere hond. Om de training succesvol te maken is duidelijkheid essentieel, maar plezier is even belangrijk.

Maak tijd voor pauzes. Ga op wandel en laat hem kennismaken met je vrienden en met andere honden uit de buurt. Je Cavalier King Charles Spaniel zal hier enorm van genieten. Socialisatie is bovendien een van de belangrijkste elementen in de gedragstraining van je hond.

Hou je van een vrolijke lieve hond en heb je zin om veel tijd te besteden aan je hond? Dan is dit misschien wel je perfect match.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


2 reacties

Janic Grond

https://www.dierenrecht.nl/rashondenwijzer
Zoals veel rashonden heeft de Cavalier veel lichamelijke klachten.
Als je op zoek bent naar een passend hondenras is het goed om bovenstaande site van de "rashondenwijzer" te raadplegen.

Van Iseghem Jeannine

Dit is mijn tweede cavalier king charles alhoewel dit ras lichamelijke klachten heeft zou ik toch geen ander dier nemen de liefde en aanhankelijkheid van een cavalier king charles is onbetaalbaar


Een reactie plaatsen