Een Bulldog voor het leven

Een Bulldog voor het leven
Ze zijn klein, hebben een stevige blik, zijn ruw gebouwd en daardoor denken mensen vaak dat ze gevaarlijk zijn. Terecht of niet? We zetten hieronder even wat informatie voor je op een rijtje.

Koppig baasje

Bulldogs zijn een van de liefste hondenrassen. Het uiterlijk laat dit niet uitschijnen, maar het zijn allemansvrienden. Ze kunnen goed opschieten met kinderen, volwassen, andere honden en zelfs andere huisdieren. Bulls zijn ongelooflijk aanhankelijk en houden van aandacht. Toch zijn het ook goede wakers. Het is belangrijk om de bulldog een goede opvoeding mee te geven en daar al vroeg mee te starten. Veel honden kunnen dominant gedrag vertonen en koppig zijn. Ze zien er niet zo speels uit, maar kunnen zeker en vast actief zijn.

Zachte vacht

Een van de meest opvallende kenmerken van de bulldog zijn de plooien in zijn vacht. Het is belangrijk om de plooien en de vacht regelmatig te reinigen en te borstelen. Dit zorgt ervoor dat er geen huidirritaties in de plooien kunnen ontstaan en de vacht mooi glanzend blijft. Bulldogs houden niet van veel beweging, maar toch is het goed om voldoende beweging te voorzien. Dit is belangrijk voor het soepel houden van de gewrichten. Wij houden van het zonnetje, maar bulldogs niet. Ze zijn extreem gevoelig voor hitte en de plooien moeten tijdens warm weer extra verzorgd worden.

Gezondheid

Bulldogs kampen regelmatig met ademhalingsproblemen door hun korte snuit. Ze kunnen daardoor moeilijker ademhalen door hun neus. Ze worden gemiddeld 8 à 10 jaar oud, wat niet zo heel veel is voor een hond. Door de vele huidplooien zijn deze honden ook extra gevoelig voor ontstekingen aan de huid. Door hun lichaamsbouw kunnen ze ook problemen met de heup en knieën krijgen. Ook infecties aan het ooglid en hartziektes kunnen voorkomen. Vaak worden bulldogpups ook geboren via een keizersnede.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen