Denk na alvorens een hond te kopen

Denk na alvorens een hond te kopen
Je wilt een hond kopen? Dat is enorm spannend en zeker en vast ook heel leuk. Tegenwoordig kan je bijna overal een hond kopen. Toch moet je eerst goed nadenken . Hoe kies je welke hond je wil? Aan welke elementen moet je zeker denken als je er één koopt? Hieronder zullen we enkele puntjes bespreken.

De grootte van je woonst

De grootte van je tuin en je huis zijn zeer belangrijk bij het kopen van een hond. Daarom moet
je zeker rekening houden met het ras. Puppy's zijn klein maar eens ze volwassen zijn, kunnen ze soms serieuze afmetingen aannemen. Let ook op gemixte rassen. Aan de hand van het ras kan je nagaan hoe groot de hond zal worden. Zie dan of dat ras in jouw woonst zal passen.

Vaak thuis?

Heb je een druk leven en ben je bijna nooit thuis, zorg er dan voor dat je een hond kiest die niet al te veel energie heeft. Een rustige hond die zich goed op zijn eentje kan bezig houden, is dan aan te raden. Ben je juist veel thuis en heb je tijd genoeg om met je hond bezig te zijn, dan kan je opteren voor een hond met veel energie.

Harige hond of niet?

Vele mensen denken er niet aan om de haarlengte van het ras op voorhand op te zoeken. Toch is het een belangrijk element voor velen. Als je erg gesteld bent op hygiëne kies je beter voor een kortharige hond. Bij een langharige hond moet je weten dat je echt overal zijn haren kan terugvinden, zeker in matten.

Kinderen of ouderen?

Heb je kinderen of oudere mensen in huis? Kies dan voor een zachtaardige hond met niet al te veel energie. Grotere en energievolle honden kunnen kinderen of ouderen nogal gemakkelijk omver lopen. Let zeker op met honden in de buurt van je kinderen, kies een zeer betrouwbare hond.

Beveilig je huis

Als je een hond in huis neemt, moet je zien dat hij niet kan ontsnappen. Een hek rondom heel je huis is aangeraden. Ook is het belangrijk dat hij niet kan ontsnappen door zich onder het hek door te graven. Wees zeker voorzichtig met honden die als echte ontsnapexperts bekend staan. Dan moet je extra beveiliging voorzien.

Weet waarmee je bezig bent. Koop niet zomaar een hond zonder er goed over na te denken. Velen denken aan deze puntjes als het al te laat is. Wees dus goed voorbereid!

Heb je hulp nodig om te beslissen welk hondenras je gaat nemen? Probeer dan eens onze hondentest.

Meer info over waar je best wel of niet een hond koopt vind je hier: Waar kan je best een hond kopen?Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen