Waar kan je best je hond kopen?

Waar kan je best je hond kopen?

Je bent op zoek naar een hond en gaat na via welke kanalen je je toekomstige beste vriend kan kopen. De belangrijkste verkooppunten zijn dierenwinkels, thuiskwekers of dierenasielen. Om na te gaan waar je je hond best haalt, is het belangrijk om te weten wat je precies wil.Dierenwinkels

Dierenwinkels bieden vaak de meeste keuze maar je weet zelden waar je hond precies vandaan komt. Sommigen komen uit grote kwekerijen, waar honden in kooien gekweekt worden. Deze zogenaamde broodkwekerijen zijn enkel op geld uit en interesseren zich niet in het welzijn van de hond.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat alle dierenwinkels deze honden verkopen. Vraag gewoon duidelijk waar je hond precies vandaan kont.
 


Dierenasielen

Wanneer je niet op zoek bent naar een volbloed hond maar gewoon een nieuwe hond voor thuis, is een dierenasiel misschien wel de meest aangeraden plaats. Je hebt keuze uit honden van alle leeftijden en alle mogelijke rassen. Iets oudere honden zijn vaak interessant voor mensen met jonge kinderen. Dit komt omdat deze honden al bewezen hebben dat ze met kinderen kunnen omgaan.

In een dierenasiel moet je niet onmiddellijk beslissen. Je kan over een periode van meerdere dagen een beslissing maken in verband met welke hond je wil nemen. Zo kan je tijd spenderen met de hond en kunnen jullie elkaar leren kennen.

 

Thuiskwekers

Dit is vaak de veiligste plaats om je puppy’s te kopen. Thuiskwekers zijn vaak gepassioneerde mensen, die het beste met de honden voor hebben. Ze kweken meestal als hobby en niet alleen voor de geldwinsten. Bij deze kwekers worden de klanten vaak gekozen door de verkopers. Omdat zij bovenal willen dat hun honden goed terecht komen.
Deze honden zijn meestal aanzienlijk duurder dan in een winkel, maar je weet zeker dat je een zuiver ras hebt. Bij honden met een zuiver ras is de kans op ziekten en kwetsuren veel kleiner dan bij een hond van een gekruist ras.

Ben je op zoek naar een thuiskweker maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Neem dan een kijkje op onze fokkerssite of contact op met een lokale hondenclub of hondenschool. Deze mensen kennen vaak de betere thuiskwekers in jouw buurt.
 


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


20 reacties

freija soetaerts

het is fout dat honden van een fokker minder kans hebben op erfelijke ziektes,denk maar aan overkweek (labradors=overgewicht,golden retriever=kanker,duitse herder=hd,bijna alle grote rassen duitse doggen,ierse wolfhonden enzo =korte levensduur omdat ze te rap naar grote zijn gekweekt en hun organen niet op tijd zijn kunnen meegroeien waardoor hun hart het vroeg begeeft)terwijl je met een kruising deze overkweek niet hebt .

Ann Sprengers

EMO 2Ik heb mijn hond ook bij een broodfokker gekocht.Al héél wat leed mee gehad!
Ze is nu 10 maanden ( bijna 11) .Maar heeft al 8 van de 11 maanden pillen moeten nemen.
Ik ben héél blij met mijn hond Maar nooit meer voor de 2 keer bij z'on fokker!EMO 20

Rita Schietaert

Hallo ,wij zouden graag een nieuw hondje aanschaffen omdat ons vorig hondje is overleden op 14 jarige leeftijd . Waar koop je dan best een pup zouden heel graag een Golden Retriever kopen . en wanneer koop je die het best .
Groetjes R

Ann Sprengers

Hallo, 1 goede raad.
Koop geen hond waar dat ze meer dan 3 rassen hebben!
Die honden worden ingevoerd vanuit de oostbloklanden.
Ik heb er ervaring mee en ik doe het NOOIT meer!
Je kan beter naar iemand gaan die alleen Golden retriever kweekt.
En waar dat je de ouders kan zien.EMO 1
Véél succes!

Ann Sprengers

Hallo, 1 goede raad.
Koop geen hond waar dat ze meer dan 3 rassen hebben!
Die honden worden ingevoerd vanuit de oostbloklanden.
Ik heb er ervaring mee en ik doe het NOOIT meer!
Je kan beter naar iemand gaan die alleen Golden retriever kweekt.
En waar dat je de ouders kan zien.EMO 1
Véél succes!

Rita Schietaert

Hallo, 1 goede raad.
Koop geen hond waar dat ze meer dan 3 rassen hebben!
Die honden worden ingevoerd vanuit de oostbloklanden.
Ik heb er ervaring mee en ik doe het NOOIT meer!
Je kan beter naar iemand gaan die alleen Golden retriever kweekt.
En waar dat je de ouders kan zien.
Véél succes!

Hey ,
Dank je voor je antwoord zal er zeker rekening mee houden
en laat het weten als we er eentje gekocht hebben . EMO 1

Ann Sprengers

EMO 1Ja, je beter goed uitkijken!
Eens goed googelen.
Groetjes

friedl'

hallo ik zo graag een honden hebben maar ik weet niet goed welke
hond kan je anders helpen maar mijn ouders wil geen hond in huis maar ik we wat kan je dan best doen

Jayenne

hoi ik zoek voor een puppy hond en ik wil hulp met de beste hond te kopen

Jayenne

Ik heb Mrs. Beans voor je. Een ras-bastaard uit Curacao. Wanneer je me een mailtje stuurt geef ik alle bijzonderheden. Mrs. Beans is gratis, je dient slechts de overtocht en de rabies injectie te betalen.
Mijn whatsapp: 0634071402

Hanneke Verburghik wil

IK KOM HIER VOOR EEN NIEUWE HOND

Tahere Karimi

Ik wil graag puppy hoe veel de kost is

Tessa en celia

He'd en jullie een lasie hond

Astrid

Ik ben al lang op zoek naar een klein hondje.
Niet te oud, en geen hondje uit het buitenland

Petrus Bevers

Ben op zoek naar een vlinderhondje (pup) heb vorige moeten laten inslapen, slachtoffer van bijtaccident.

claeys daniel

telkens in reageer op een hond is hij twee dagen nadien al weg. asiel zegen ze ken je die reclame dringend baas gezocht of nog zo iets ik zit hier al zo lang heb het wel naar mijn zin maar zou toch liever bij iemand zijn eerlijk ja dat is ook iets dat vele niet kenen. zeg dan waar het verdomt op aan komt en draai niet rond de pot met jullie fake reclame over een hond. moet verdomt juist toevallig zijn dat hem adopteren. ik ben ook op zoek naar een hond liefst toch een grote gelijk een labrador heb gisteren nog eens internet af geken en daar was hij dan een labrador het spijt ons maar is vandaag geadopteerd.

Nabylon

Hallo vrienden . Ik wil graag een pup kopen. Kun je me helpen een goede plek te vinden om te verkopen?

Sally

Hallo allemaal,

Iemand een eerlijk adresje waar we kleine hondjes kunnen kopen / adopteren?

Gr.
Sally

Rudolf Trost

Ik ben op zoek naar een hond als gezelschapsdier. Ik heb mijn ganse lange leven honden gehad, soms zelfs twee, maar ben nu mobiel gehandicapped en kan daardoor geen hond meer aankopen in het asiel. Er zijn voldoende oplossingen voor het wandelprobleem, maar daar hebben ze in het asiel geen oren naar. Wat ik zoek is een hond formaat cocker spaniel met nog wat jaren op de teller om mij in mijn eenzaamheid te steunen. Ik weet heel goed hoe ik met honden moet omgaan dankzij jaren ervaring, maar kan dus niet aan een gezelschapsdier komen tenzij ik er veel geld voor neertel dat ik echter niet heb. Wie kan mij van advies - of nog beter, een hond voorzien?

Esmee

Ik ben aan het kijken voor een pup die met konijnen om kan gaan


Een reactie plaatsen