De Siberische Husky, niet zomaar een hond

De Siberische Husky, niet zomaar een hond
Een Siberische Husky is uniek. Hij heeft een heel specifiek karakter en bouwt niet snel een band op met zijn baasje. Een Siberische Husky is een sledehond. Zijn doel is om als een deel van een team te werken en kilometers te lopen in extreme koude. Dit ras werd hiervoor gekweekt. Hij heeft dan ook veel meer fysiek en vastberadenheid gekweekt dan de meeste andere rassen. Hij heeft de neiging heel koppig te zijn, een instinctieve drang om rond te lopen of zelfs weg te lopen.

Denk je eraan een Siberische Husky als huisdier te nemen? Neem dan eerst even je eigen levensstijl onder de loep. Een Siberische husky kan niet zomaar door iedereen gehouden worden. Heb je nog nooit een hond gehad? Dan is een husky geen al te beste start. Hoewel tonnen ervaring ook geen wonderen zullen doen. Zo uniek als hij zelf is, zo uniek is de training die deze hond nodig heeft.

De training

De training is een levenswerk. Het duurt wel een jaar vooraleer de band tussen hond en baasje gesmeed is. Het is belangrijk dat je dit beseft. Het zal tijd kosten tot je wat gezelschap en liefde in ruil krijgt voor je inspanningen. De eerste maanden wil je hond niet eens bij jou zijn.

Probeer hem mee te nemen tijdens dagelijkse activiteiten, zoals wandelen of ergens naartoe gaan. Hou hem sowieso aan een leiband. Het is heel moeilijk om hem alleen te trainen. De Siberische husky is afkomstig van een heel actieve familie. Als je te veel tijd spendeert op je werk, voor je computer of tv, dan zal hij zeker niet gelukkig zijn. Deze hond heeft nood aan heel veel activiteit. Hij is een energiebom! Hij houdt ervan om te gaan lopen, lange wandelingen te doen of mee te lopen met de fiets. Onderschat zijn mogelijkheden niet! Jij zult al uitgeput zijn, als hij nog niet eens opgewarmd is.

Groepsdier

Meer dan andere is de Siberische Husky een groepsdier. Socialiseer hem dan ook snel met andere honden. Hij zal veel sneller goed gedrag leren van hen, dan van jou.

De Siberische Husky is koude gewoon. In een warme streek zal hij het heel lastig hebben. Hij heeft namelijk een dubbele vacht die hem enorm warm houdt. Afscheren? Toch niet... zijn vacht afscheren zal zijn lichaam en temperatuurregeling in de war brengen. Dit kan later leiden naar andere problemen.

Als je met volle overgave kiest voor een Siberische Husky, overweeg dan om er twee te houden. Ze zullen veel gelukkiger zijn, en het maakt het jou een stuk makkelijker!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


5 reacties

Jon Dewitte

Wanneer je 2 honden neemt zorg er dan voor voor dan je niet twee pups van dezelfde leeftijd neemt.
1 SH of AM pup opvoeden neemt heel wat tijd in beslag laat staan 2 van de zelfde ouderdom. Mijn inziens is het beter als de pups wat verschillen in leeftijd. Je maakt het je zelf heel wat makkelijker...

Lore

Wij hebben nu 4 maanden onze lieve blue (een husky) maar heel veel mensen zeggen dat je een husky niet als enigste hond kan hebben en ze sowieso nog een kameraadje moeten hebben om te spelen. Daarom ben ik heel erg aan het twijfelen om nog een 2de hond te nemen maar we weten dat dit een grote verandering zou kunnen zijn op ons leven want er moeten altijd 2 mensen paraat staan om de hond uit te laten en hondenschool en alles erop en eraan is toch wel veel tijd. Dus wij vroegen ons af of dit echt noodzakelijk is als we gewoon veel naar de hondenwei gaan en ze daar veel kan spelen is dat dan niet genoeg socialisatie of moet ze echt altijd een andere hond aan haar zei hebben?

silvain leducq

is deze husky nog beschikbaar laat je me iets weten aub vr gr silvain

Ingrid Okkerse

Zou graag meer info willen ben 24/7 thuis heb 2 thuiswonende dochters hou van wandelen fietsen hardlopen heb een reu en twee katten en een kleinkind van paar maanden oud als zei geschikt is voor dat heb ik een forefer home voor haar ik ben bekent met t ras gr inke

Juaniity Verveer

Beste,

ik woon met me vriend, we hebben nog geen kinderen maar we zouden graag een hondje willen die niet supergroot worden wordt deze hond even groot als een husky of blijft deze op middelmaat


Hoop dat u me wat meer kan vertelle


Een reactie plaatsen