De Shiba Inu

De Shiba Inu
Ben je van plan een hond in huis te halen? Informeer je steeds naar het karakter, de nodige training en de verzorging van het ras. Je vindt in dit artikel meer informatie over de Shiba Inu. Een prachtig ras dat oorspronkelijk gefokt werd in Japan om op vogels en klein wild te jagen. Tegenwoordig is het een uitstekende gezelschapshond. Shiba Inu betekent letterlijk kleine hond.

Uiterlijk

De Shiba Inu is een klein en gespierd hondje dat heel erg lijkt op een vos. Hij heeft een puntig gezicht, een breed voorhoofd, dikke wangen en driehoekige oren die rechtop staan.
Ook heeft hij kleine donkere ogen, een donkere neus en een dikke staart die krult. Zijn vacht vind je terug in verschillende kleuren zoals wit, zwart en rood.

Een Shiba Inu kan tussen de 33 en 41 cm groot worden en wegen tussen de 7 en 12 kg.


Karakter

Een Shiba Inu is een zeer alerte, levendige en moedige hond. Hij is onafhankelijk en intelligent, snel en speels. Ook is hij liefdevol, hartelijk en zeer goed met kinderen. Toch is hij terughoudend naar vreemden toe. Met andere honden en katten verstaat hij zich goed als ze samen opgevoed zijn. Hij is echter niet te vertrouwen in de buurt van kleine dieren zoals knaagdieren en vogels.

Training

De Shiba Inu heeft een enorm uithoudingsvermogen. Hij is zeer actief en heeft een dagelijkse wandeling nodig. Dit ras kan uren wandelen. Zorg er voor dat je deze hond steeds aan de riem houdt, hij zal snel de neiging hebben om weg te lopen zodra hij andere dieren ziet. Deze hond kan soms agressief zijn, daarom is een correcte training noodzakelijk. Bovendien is hij koppig, laat dus zeker van het begin merken wie de baas is.

Verzorging

De Shiba Inu heeft een ruwe, kortharige vacht. Hij moet dagelijks geborsteld worden. Koop een borstel met stevige stoppels om de dode haren te verwijderen. In de verharingsperiode zorgt deze hond namelijk voor veel haaroverlast. Een Shiba Inu is een propere hond, ze likken zichzelf steeds schoon zoals een kat en vermijden plassen en modder om hun vacht proper te houden. Een bad is dus zelden nodig.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


1 reactie

Annelies Vn Praet

niet te vergeten dat het geen hond is voor beginners!


Een reactie plaatsen