De Pekinees

De Pekinees
Zoek je een trouwe kleine viervoeter die zeer hartelijk is? Een prachtige hond die bekend staat omwille van zijn klasse en schoonheid? Dan is de Pekinees iets voor jou. De Pekinees is een zeer aparte hond met een apart uiterlijk en zeker een apart karakter. Hij is gekend als het keizerlijke leeuwhondje uit China. Enkel de keizerlijke familie mocht vroeger een Pekinees bezitten.

Karakter

In tegenstelling tot de meeste kleine rassen, is deze hond zeer dapper. Hij heeft een eigen willetje, laat zich niet gemakkelijk de wet voorschrijven en verwacht verwend te worden. Hij heeft vaak de neiging zich aan één persoon te hechten en is dan ook zeer aanhankelijk en trouw. De Pekinees is speels en een echte kindervriend. Ook is dit ras zeer gevoelig en hartelijk: liefde en aandacht geven is essentieel voor zijn welzijn. Hij is dan ook snel jaloers als hij zijn baasje ziet spelen met anderen. Hij wilt graag voelen dat hij nummer 1 is. Een verwaarloosde Pekinees kan van verveling vernielzuchtig worden. Bovendien zijn ze in aanleg niet zo gesteld op mensen die ze niet kennen.

Dit ras behoort tot één van de rustigste hondenrassen. Je zal deze hond niet veel horen blaffen.


Uiterlijk

De Pekinees is een heel mooie, kleine hond. Hij heeft een lange, rechte vacht in verschillende kleuren. Ze kunnen tussen de 15 en 23 cm groot zijn en tussen de 3 en 5 kg wegen. Er bestaan ook Mouwpekinezen, dit zijn hondjes die minder dan 3 kg wegen. Mouwpekinezen worden zo genoemd omdat ze vroeger in de mouwen gedragen werden door de Chinese keizers.

Verzorging

Een Pekinees hoeft niet geregeld in bad, men kan ook af en toe talkpoeder gebruiken. Hij moet wel dagelijks geborsteld worden met een zachtharige borstel.

Training

De opvoeding is niet zo gemakkelijk omdat de Pekinees heel trots, onafhankelijk en koppig is. Het baasje heeft veel geduld nodig. Je leert hem het snelste iets bij door hem veel te belonen voor goed gedrag. Straf hem echter niet te zwaar wanneer hij een fout maakt, hij zal zich gekwetst en beledigd voelen.

Ze hebben niet veel beweging nodig. Hem regelmatig meenemen voor een korte wandeling is voldoende.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen