De mopshond, op en top schattig

De mopshond, op en top schattig
Hun kleine gestalte en gefronste snoetje verovert direct je hart. Mopshonden zijn dan ook van de kleinste hondjes die er zijn. Naast het hoge knuffelgehalte, zijn ze heel speels, aanhankelijk, vrolijk en soms koppig. Mopshonden hebben een heel aangenaam karakter. Bovendien zijn ze heel trouw tegenover hun baasje. Misschien wel iets voor jou?

Een karakter dat bij iedereen past

Puppy's bij mopshonden wegen zo'n 6 kg en zijn zo'n 30 cm groot. Ze worden echter nooit echt groot. Zijn bouw, in combinatie met z'n karakter, maakt hem dus een ideale hond voor gezinnen met kinderen. Hij kan enorm genieten van aandacht en liefde die hij krijgt. Hij zou zelfs wel eens wat jaloers kunnen worden als je te veel aandacht geeft aan andere mensen of dieren. Zorg er dus voor dat je genoeg tijd vrij maakt voor je schattig hondje.

Training en beweging

De training van een mopshond is helemaal niet lastig. Wees geduldig, lief en duidelijk met deze hond. Hij heeft een heel goed gehoor en leert heel snel. Roepen is zeker niet nodig. Bovendien is hij ook enorm intelligent. Hij heeft snel iets onder de knie en houdt dus niet van te veel herhaling. Breng daarom variatie in je training. Zo hou je zijn aandacht en interesse vast. Als hij zich verveelt zal hij al snel koppig worden.

De mopshond is wat vierhoekig gebouwd. Zijn korte, rechte pootjes zijn echter vrij sterk voor zijn grootte. Hij is dan wel klein, maar het is een kleine bom vol energie. Hij houdt enorm van buitenactiviteiten. Wie weet wordt het wel je looppartner. Hou echter wel rekening met die korte pootjes.

Je zult snel merken als hij genoeg beweging gehad heeft. Als hij begint te piepen is het zo ver: tijd om naar huis te gaan. Ook al houdt hij enorm van buitenactiviteiten, door zijn bouw is hij eerder geschikt om binnen te blijven. Hij heeft namelijk geen goede weerstand tegen koud of warm weer.

Verzorging

Zijn vacht is kort en zijdezacht. Hij kan zwart, grijs, beige of abrikoos van kleur zijn. Door de korte vacht is de mopshond makkelijk te verzorgen.Af en toe een kambeurt of een bad is echter wel nodig. Als je hem in bad doet, droog hem erna onmiddellijk af! Een mopshond eet niet zoveel, zorg er dan ook voor dat zijn voeding veel waardevolle voedingsstoffen bevat.

Een mopshond, is lief, schattig, vriendelijk en trouw. Zijn verzorging is helemaal niet lastig. Deze twee voordelen maken een mopshond heel geschikt voor elke leefstijl. Wil je graag een mooie en toch gemakkelijke hond? Dan is een mopshond echt iets voor jou.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


3 reacties

is dat hondje tekoop

ik bedoel zoekt u een thuis voor dat hondje gr luciano

Margo

Ik begrijp niet echt waarom er "reclame" gemaakt wordt voor een hond met -ademhalings- problemen door de korte snuit. Zeker in deze corona tijd.


Een reactie plaatsen