Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • De Husky, niet zomaar een hond

  Davy Agten
  De Husky, niet zomaar een hond
  Een Husky is uniek. Hij heeft een heel specifiek karakter en bouwt niet snel een band op met zijn baasje. Een Husky is een sledehond. Zijn doel is om als een deel van een team te werken en kilometers te lopen in extreme koude. Dit ras werd hiervoor gekweekt. Hij heeft dan ook veel meer fysiek en vastberadenheid gekweekt dan de meeste andere rassen. Hij heeft de neiging heel koppig te zijn, een instinctieve drang om rond te lopen of zelfs weg te lopen.

  Denk je eraan een Husky als huisdier te nemen? Neem dan eerst even je eigen levensstijl onder de loep. Een Husky kan niet zomaar door iedereen gehouden worden. Heb je nog nooit een hond gehad? Dan is een Husky geen al te beste start. Hoewel tonnen ervaring ook geen wonderen zullen doen. Zo uniek als hij zelf is, zo uniek is de training die deze hond nodig heeft.

  De training


  De training is een levenswerk. Het duurt wel een jaar vooraleer de band tussen hond en baasje gesmeed is. Het is belangrijk dat je dit beseft. Het zal tijd kosten tot je wat gezelschap en liefde in ruil krijgt voor je inspanningen. De eerste maanden wil je hond niet eens bij jou zijn.

  Probeer hem mee te nemen tijdens dagelijkse activiteiten, zoals wandelen of ergens naartoe gaan. Hou hem sowieso aan een leiband. Het is heel moeilijk om hem alleen te trainen. De Husky is afkomstig van een heel actieve familie. Als je te veel tijd spendeert op je werk, voor je computer of tv, dan zal hij zeker niet gelukkig zijn. Deze hond heeft nood aan heel veel activiteit. Hij is een energiebom! Hij houdt ervan om te gaan lopen, lange wandelingen te doen of mee te lopen met de fiets. Onderschat zijn mogelijkheden niet! Jij zult al uitgeput zijn, als hij nog niet eens opgewarmd is.

  Meer dan andere is de Husky een groepsdier. Socialiseer hem dan ook snel met andere honden. Hij zal veel sneller goed gedrag leren van hen, dan van jou.

  De Husky is koude gewoon. In een warme streek zal hij het heel lastig hebben. Hij heeft namelijk een dubbele vacht die hem enorm warm houdt. Afscheren? Toch niet... zijn vacht afscheren zal zijn lichaam en temperatuurregeling in de war brengen. Dit kan later leiden naar andere problemen.

  Als je met volle overgave kiest voor een Husky, overweeg dan om er twee te houden. Ze zullen veel gelukkiger zijn, en het maakt het jou een stuk makkelijker!


  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: hond , Training , Koude , Groepsdier , Husky
terug naar overzicht

2 reacties

 1. yucca

  rank: 505

  ik heb toch onder vonden dat onze zazoo in de zomer liever binnen zit waar het koel is s,morgens en s,avonds loopt ze als een gek als het koeler is of ze springt in de vijver dat vind ze zalig
  geplaatst op 17-02-2012 om 10:25
 2. himitsu-11

  rank: 7343

  Ik heb onlangs gehoord dat de Siberische Husky, dus zoals zijn naam luid van Siberiƫ afkomstig is, zeer goed tegen de warmte kan. Want in Siberiƫ zijn de winters zeer koud en de zomers zeer warm. Dus zijn dubbele vacht beschermt ook tegen de warmte.
  geplaatst op 31-12-2010 om 15:16
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x