De Duitse Herder, honderd talenten in een!

De Duitse Herder, honderd talenten in een!
Oorspronkelijk werd de Duitse herdershond gekweekt om schapen te hoeden. Het is een mix van verschillende rassen herdershonden. Na een tijdje beseften de mensen hoe veelzijdig deze hond eigenlijk wel was. Hij was slim en door zijn bouw kon hij voor betere doeleinden gebruikt worden.

Waakhond, aanvalshond, geleidehond, hij doet het allemaal!

Een Duitse Herder leert erg snel. Hierdoor is het makkelijk om hem te trainen en bevelen aan te leren. Hij heeft een heel goed geheugen. Er is dus geen nood aan constante herhaling. Het is wel aan te raden om hem als puppy te trainen. Op die leeftijd is hij nog zeer leergierig.

De Duitse Herder is stevig en atletisch gebouwd. Hij is vrij groot, zo'n 60 cm hoog en 36 kg zwaar. Hij heeft een onvoorstelbare reactiesnelheid en een perfect gehoor. Zelfs de kleinste geluidjes trekken zijn aandacht. Hij is zeer territoriaal, kijkt goed uit en is zeer beschermend tegenover zijn bezittingen, waaronder dus ook zijn baasje. Een Duitse Herder houdt er namelijk van om te denken dat hij jou bezit en niet omgekeerd. Dit speelt in jouw voordeel, want hij zal alles doen om jou veilig te houden.

Door deze kenmerken kan hij dienen als een perfecte waakhond of zelfs als aanvalshond. Hij heeft een perfecte geur, waardoor hij vaak gebruikt wordt als speurhond bij de politie. Een Duitse Herder is daarnaast enorm intelligent, en heeft alle talenten om een blindengeleidehond te kunnen zijn.

Vaak wordt deze hond ook gehouden voor zijn schoonheid. De Duitse Herder heeft een evenwichtige lichaamsbouw en een prachtige vacht die vaak in verschillende kleurencombinaties komt. Hij is zeer atletisch gebouwd, en heeft een prachtige persoonlijkheid. Hij is zeer vriendelijk, goed gezelschap voor kinderen, de perfecte familiehond. Toch is het belangrijk om te kijken van welke bloedlijn de puppy komt. Sommige kunnen namelijk trekjes hebben die je liever niet ziet.

Training en verzorging

Een Duitse Herder houdt van beweging, lange wandelingen, joggen, spelen, ... . Als hij te veel op 1 plek moet blijven, kan hij rusteloos worden. Het is dus belangrijk om dagelijks met hem te gaan wandelen, en hem beweging te geven. Daarnaast is een goede, evenwichtige voeding heel belangrijk. Op die manier kan hij het beste van zichzelf geven. Hij kan goed overweg met andere mensen en dieren. Socialisering is ook heel belangrijk.

De Duitse Herder is een van de meest veelzijdige rassen. Hij past bij enorm veel levensstijlen. Misschien ook wel bij die van jou?

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


3 reacties

Jalina Doggies

Werklijn en showlijn snap ik wel maar bloedlijn? Wat wordt daarmee bedoeld? Welke bloedlijnen zijn er en wat zijn de verschillen dan?

René

Beste, ik weet door jarenlange ervaring wat voor hond een Duitse herder is . Ik vind het een mooie hond maar hij kan niet tippen aan onze Belgische herders . Waarom is de vraag, overal ter wereld, naar Mechelse "schepers" zo groot ? Waarom waren de Duitsers tijdens WO II zo op zoek naar "onze" honden ? Waarom zie je overal ter wereld deze alleskunners bij politie, leger, reddingsdiensten, ... ? Waarom worden wedstrijden, van welke aard ook, bijna steeds door Belgische herders gewonnen ? Maar ja, hier te lande moet het uit het buitenland komen wil het gewaardeerd worden . Geen "sant in eigen land" ! Om de, bijna verering, van een bepaalde buitenlandse wielrenner maar als voorbeeld te nemen . Respect, ethiek, normbesef en eerlijkheid zijn hier en in deze tijd blijkbaar waardeloze begrippen .

frans Kuijper

Ze hebben de duitse herdershond na de oorlog te veel op schow element gefokt en niet op karakter en de reputatie was vooral na de oorlog slecht. de kynologie kreeg de overhand omdat hier veel geld mee te vedienen was en soms veel inteelt werdt gepleegd. Maar de werklijn komt nu goed terug ook omdat ze nu kruizingen maken met de oud duitse herdershond uit de D.D.R. De melechese herder is goedkoper daarom worden die vaker gebruikt voor het bijtwerk. Er zijn nog veel dingen aan te halen waarom maar met zuiver stamboom geschiedenis is de duitse herder toch mijn faforiet. tot chat.


Een reactie plaatsen