De Deerhound

De Deerhound is afkomstig uit Schotland en kent een lange geschiedenis. Ze staan bekend als statige en gracieuze honden. Bovendien hebben ze een prestigieuze status. Vroeger mochten alleen de stamhoofden een Deerhound bezitten. Een goede Deerhound stond gelijk aan vlees op de tafel. Het zijn namelijk ideale jachthonden. Later werden ze dan ook als geschenken aan staatshoofden gegeven.

Karakter van een Deerhound

Deerhounds worden wel eens de aristocraten onder de honden genoemd. Hij voelt zich eerder huisgenoot dan ondergeschikte. Het zijn rustige en gemakkelijke honden die je veel liefde en loyaliteit zullen geven. Als je op zoek bent naar een waakhond, kies je best niet voor een Deerhound. Ze zijn niet echt waaks en blaffen zelden. Hoewel het een jachthond is die zich laat leiden door zijn neus, is hij heel gehoorzaam na een goede training. Daarnaast zijn het heel intelligente en beschaafde honden.

Uiterlijk

 • Hoofd: lang met weinig plaats tussen de ogen. De schedel is plat met relatief lang haar. De snuit is lang en puntig. De oren zijn klein, zacht en glanzend. Ze hebben een zwarte of donkerbruine kleur. Ook de ogen hebben een donkere kleur: donkerbruin of hazelnoot.
   
 • Nek: lang en gespierd.
   
 • Schouders: sterk en schuin geplaatst.
 • Lichaam: lange rug en brede borst. De buik is goed opgetrokken.
   
 • Staart: lang en gebogen met een middelmatige dikte.
   
 • Benen en voeten: sterke, rechte benen met ronde voeten en gebogen tenen.
   
 • Vacht: ruw op het lichaam, de benen en het hoofd maar lang en zacht boven de ogen en op de onderkaak.
 • Kleur: donkerblauw-grijs, lichtgrijs, gestroomd, rood, zwart, effen wit of reekleurig.
   
 • Grootte: een reu is ongeveer 79 cm hoog, een teef 71 cm.
   
 • Gewicht: de reu weegt circa 54,5 kg, het teefje circa 40,8 kg.


Verzorging en opvoeding

De Deerhoud kan makkelijk worden verzorgd. Hij heeft niet vaak een bad nodig want dat maakt de vacht te zacht. Wel dien je hem wekelijks te borstelen en de lange haren op de oren moeten getrimd worden.

Een Deerhound heeft nood aan een evenwichtige opvoeding. Ze hebben veel aandacht nodig en een zachtaardige hand. Lange wandelingen zijn af te raden met jonge honden.
 


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


1 reactie

Bieke Van Gijsegem

"Hij voelt zich eerder huisgenoot dan ondergeschikte. "
In zo'n maat is dat niet te verwonderen!
Maar, voor wie er plaats voor heeft : prachtige honden!


Een reactie plaatsen