De Boxer: Een speelse vriend

De Boxer: Een speelse vriend
Iedereen herkent de boxer aan zijn typische uiterlijke kenmerken: klein, gespierd, kortharig, bruine ogen en een vierkante kaaklijn. Kortom, ze zien er nogal dreigend uit. Dit kan je misschien afschrikken om een boxer in huis te nemen. Maar achter dat beangstigend uiterlijk schuilt een lief en warm karakter!

Afstamming

De boxer stamt af van de Bullenbeisser. Twee rassen kwamen voort uit deze Bullenbeisser: de Danzigers en de Brabantse bullebijter. Dit laatste hondenras werd gebruikt voor de jacht op everzwijnen. Vervolgens werden de Brabantse bullebijters gekruist met de Engelse bulldogs. Het resultaat hiervan was de boxer.

Waakhond

Boxers hebben de reputatie goede waakhonden te zijn. Dat komt omdat ze er sterk en een beetje angstaanjagend uitzien. Hun oren en staarten werden namelijk meestal gecoupeerd wat hen een dreigende verschijning geeft. Deze traditie ontstond in Duitsland tijdens de jacht op everzwijnen. Zo konden de everzwijnen namelijk de oren van de boxers niet afbijten. Maar tegenwoordig is dit couperen verboden. En ook met lange oren zien ze er prachtig uit.

Boxers zijn inderdaad goede waakhonden. Maar eens de boxer je kent, is hij speels en hartelijk.

Training Boxer

Boxers zitten vol met energie en hebben bijgevolg voldoende beweging nodig. Ze zijn ook heel goed met kinderen maar uiteraard moet je je hond wel trainen. Aangezien ze veel kracht bezitten, moet je hen gehoorzaam aan je maken. Deze training start best wanneer de boxer 6 maanden oud is.

Verzorging

Boxers zijn propere honden, ze verliezen weinig haar en je hebt enkele een kleine borstel nodig om hun vacht proper te houden. Een regelmatig gebruik van olies verzekert het behoud van een stralende vacht. Ze hebben niet vaak een bad nodig, gewoon hun poten wassen als ze vuil zijn is voldoende. Zoals bij elke hond moeten wel de nagels regelmatig worden geknipt.

Een boxer ziet er dus uit als een sterke atleet maar dan wel één met een speels en warm hart!


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


6 reacties

Bieke Van Gijsegem

"een boxer ziet er dreigend uit", en dan zo'n fotootje erbij! Allé, kom... EMO 4

Je hebt honden en boxers EMO 4

Net als veel andere rassen zijn het geweldige honden (al kan er niets aan een boxer tippen vind ik) en net als alle andere honden(rassen) is opvoeding (van hond EN baas) een must. Ik snap dan ook de opmerking over training niet. Als je 6 maanden wacht tot je je hond gaat leren wat je wel en niet wilt hebben dan denk ik dat je met een hond van het formaat boxer toch een paar maanden achter loopt. Trainen in de vorm van pakwerk of andere hondensporten is leuk maar geen noodzaak. Zorg er voor dat je flapoor jou ziet als middelpunt van zijn wereld dan kun je alles met hem doen wat je wilt!

Voor mensen die een boxer willen: wanhoop niet het eerste jaar, ze worden echt wel een tikje rustiger als ze wat ouder worden (maar het blijven boxers.......) EMO 4

Thatiana Van Gysegem

idd boxer zijn heel lieve honden, ze zijn trouw en kunnen heel zielig kijken EMO 4 een boxer is echt een aanrader EMO 4EMO 4

onze vorige hond was ook een boxer , een schat ! wanneer ik er 's avonds mee buiten ging, enik kwam een hoop jongeren tegen die vroegen : is dat een gevaarlijke hond, dan zei ik altijd JA , terwijl ik dacht: als je te dicht komt begint hij u gewoon af te likken !
ik heb nu een formaatje kleiner, een franse bulldog, maar elke keer als ik een boxer tegenkom, dan smelt ik ...
ik ben er ook mee naar de hondenschool geweest, en bleef maar in de puppyklas zitten, tot ik de leraar vroeg waarom en hij me antwoordde : t' is een boxer hé EMO 8)

Kristel De Reymaeker

ik krijg onverklaarbare angstaanvallen sinds ik die enge foto hier van de zeer gevaarlijk uitziende boxer heb gezien! Zo een gevaarlijk beangstigend enge hond zou ik niet durven in huis nemen hoor ;-p

Ik zou graag een pup kopen, maar ik woon op een appartement en werk van 10-18u . Is het dan mogelijk een hond van middelgrootte in huis te hebben? Ik wil namelijk niet dat mijn hond ongelukkig is. Kan deze boxer gelukkig zijn bij mij thuis?

Mvg


Een reactie plaatsen