De baasjes op vakantie, de hond in het hondenpension

De baasjes op vakantie, de hond in het hondenpension
Vaak boeken mensen een reis zonder er bij na te denken wie er voor de hond gaat zorgen. Het is niet altijd mogelijk of gewoon vervelend om familie, vrienden of buren te vragen om opvang. Zo belanden er elke zomer te veel honden in het hondenasiel. Dit terwijl dit helemaal niet hoeft!
Jaren geleden was er het eerste hondenpension en er komen er elk jaar bij. Zeker en vast ook bij jou in de buurt.

Wat bieden deze hondenpensions nu eigenlijk aan?

Een hondenpension is net een hotel, maar dan voor honden. Je hond krijgt een comfortabele slaapplaats, maaltijden en animatie.
 • Slaapplaats

  De slaapplaats die hondenpensions bieden hangt volledig af van het pension zelf. Sommigen laten de honden overnachten in een kennel binnen of buiten, anderen laten hun gasten dan weer overnachten in een verwarmd bed.
   
 • Maaltijden

  Dat je hond voldoende voedsel krijgt in een hondenpension is vanzelfsprekend, welk dit voedsel zal zijn is niet altijd zeker. Sommige hondenpensions geven al hun gasten hetzelfde voer ongeacht de leeftijd, persoonlijke behoeften en persoonlijke voorkeur. Dit voer bevat niet altijd dezelfde ingrediënten die je hond gewoon is. Het kan zijn dat je hond niet wil eten of dat er maag- en darmproblemen opduiken. Ga daarom eerst best even na welk hondenvoer het pension van je voorkeur serveert.

  Als je denkt dat het aangeboden voer voor problemen gaat zorgen kan je steeds je eigen hondenbrokken meegeven. Doe dit zeker als je hond een voedselallergie heeft.
   
 • Animatie

  De “animatie” in een hondenpension bestaat uit twee delen. Enerzijds de verzorging, aandacht en liefde van het personeel, anderzijds de vriendschap van de andere honden aanwezig in het pension. Het personeel van het hondenpension zal ervoor zorgen dat je hond zich thuis voelt. Zo zal men je hond voldoende aandacht en beweging schenken. Waar deze beweging plaatsvindt hangt ook weer af van het hondenpension. Sommige houden de honden in kennels om er vervolgens mee te gaan wandelen, andere laten de honden vrij op een grasveld.

  Door deze vrije tijd hebben de honden de kans om te socialiseren en vriendschapsbanden op te bouwen. Dit is zeer belangrijk voor een hond. Zo leert je hond om te gaan met andere dieren zonder er bang voor te zijn.


Alvorens je je hond in het pension laat verblijven breng je eerst best een kort bezoekje aan het pension. Zo krijgt je hond alvast de kans om te wennen aan de omgeving en aan de andere honden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


4 reacties

Veerle Robijn

Geen pension... hond gaat altijd en overal mee!!!

Thom Witte

Onze Bull Terrier gaat altijd mee op vakantie anders gaan wij gewoon niet. Wij hebben bewust een hond genomen en dan moet je er ook voor zorgen ook als je op vakantie wil gaan moet je hier rekening mee houden. Onze volgende hond zal ook mee gaan op vakantieEMO 11

Murielle Vandenplas

Onze hondjes gaan altijd mee EMO 4 daarom gaan we ook elk jaar naar de belgische kust,het zou wat moeilijk zijn om naar het buitenland te gaan met 6, maar wij zijn blij en onze hondjes zijn super blij,als ze maar kunnen op het strand lopen.EMO 4

Murielle Vandenplas

Onze hondjes gaan altijd mee EMO 4 daarom gaan we ook elk jaar naar de belgische kust,het zou wat moeilijk zijn om naar het buitenland te gaan met 6, maar wij zijn blij en onze hondjes zijn super blij,als ze maar kunnen op het strand lopen.EMO 4


Een reactie plaatsen