De Anatolische Herdershond

De Anatolische Herdershond
De Anatolische Herdershond is een waakhond die afkomstig is uit Turkije. Hij was vroeger de bewaker van een kudde schapen en beschermde deze schapen tegen vijanden zoals leeuwen, wolven en beren. Het is een erg onafhankelijke hond. Hij werd vroeger dagenlang alleen gelaten met zijn schapen. Hij was zo betrouwbaar bij de kudde dat hij ze zelfs niet aanviel als hij extreme honger had.

Karakter

De Anatolische Herdershond is een goede waakhond met een uitzonderlijk uithoudingsvermogen. Hij heeft een zelfstandig karakter, waardoor hij niet altijd even goed luistert. Hij heeft dus een kalme en zelfzekere baas nodig die weet hoe hij hem moet aanpakken. De Herdershond is erg gehecht aan de mensen die deel uitmaken van het gezin.

Ook met andere huisdieren en kinderen kan hij goed omgaan indien hij van jongs af aan er mee is grootgebracht. Je moet dus zo vroeg mogelijk met de socialisatie beginnen. Neem de pup zoveel mogelijk mee zodat hij kennis kan maken met andere dieren en mensen.

Tegenover vreemden blijft hij echter gereserveerd en terughoudend. En wees voorzichtig met kleine kinderen, het is een grote hond en de kans bestaat dat hij de kinderen omverloopt.

Uiterlijk

De Anatolische Herdershond is een grote hond. Reuen kunnen tussen de 74 en 81 cm groot worden en tussen de 50 en 65 kg wegen. Teven kunnen tussen de 69 en 79 cm groot worden en tussen de 40 en 55 kg wegen.

De ogen zijn licht tot donker bruin van kleur en de oren zijn driehoekig en hangend. Hij heeft een korte tot halflange vacht en een dikke ondervacht.

Verzorging

De dubbele vacht van de Anatolische Herder is niet pluizig. Een wekelijkse borstelbeurt is voldoende aangezien het haar niet klit. Tijdens de ruiperiode moet je hem echter dagelijks borstelen om het dode haar te verwijderen.

Training

Je moet sterk in je schoenen staan om deze hond te kunnen opvoeden. Dit ras is dus zeker geen aanrader als je voor de eerste keer een hond koopt. Begin zo vroeg mogelijk met een correcte opvoeding.

Het zijn actieve honden dus ze hebben veel beweging nodig. Een grote tuin is een vereiste. Ze zijn echter niet geschikt voor de hondensport omdat ze zo een sterk onafhankelijk karakter hebben.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


1 reactie

Xira Engelen

ik heb er 1 .... en hij heet Djerrow en is een lieverd...


Een reactie plaatsen