Alternatieve geneeskunde voor je hond?

Alternatieve geneeskunde voor je hond?
Net als bij ons bestaat er ook voor je hond alternatieve geneeskunde. Bij honden bestaat deze alternatieve geneeskunde uit twee doelstellingen:

  • Gezondheidsproblemen die vaak voorkomen bij honden op natuurlijke wijze behandelen en voorkomen.
  • Het immuunsysteem van je hond versterken en zijn vitaliteit verhogen, zodat hij langer gezond blijft.


Waarom alternatieve geneeskunde?

Alternatieve geneesmiddelen, kruiden en homeopatische middelen zijn enorm doeltreffend. Andere medicatie behandelt vaak enkel de symptomen van het gezondheidsprobleem. De alternatieve geneesmiddelen behandelen ook de oorzaak van het probleem. Deze geneesmiddelen zijn volledig natuurlijk. Ze zijn meestal samengesteld uit verschillende medische planten.

De belangrijkste ingrediënten zijn Indische Ginseng, maretak, melkdistel en Huang Qi. Deze kruiden worden al eeuwen gebruikt in de natuurgeneeskunde. Ze kunnen een ware boost zijn voor het immuunsysteem van honden. Deze alternatieve geneesmiddelen hebben wel degelijk een effect. In tegenstelling tot de medicijnen op voorschrift, zullen deze natuurlijke middelen bovendien geen allergische reacties of andere bijwerkingen veroorzaken.

Ook al is deze alternatieve geneeskunde doeltreffend, toch kan het niet volledig de gewone medicatie vervangen. Veel gezondheidsproblemen kunnen enkel opgelost worden met specifieke medicatie. De natuurlijke geneesmiddelen zijn het perfecte voedingssupplement voor je huisdier. Ze versterken het immuunsysteem en kunnen op die manier gezondheidsproblemen helpen voorkomen. Als er echter ernstige gezondheidsproblemen opduiken, is een bezoek aan de dierenarts nog altijd de beste oplossing.


De gezondheid aanpakken bij de basis

Denk echter niet altijd onmiddellijk aan supplementen en medicijnen. Er zijn enkele basiszaken waar je zelf rekening mee kan houden. Zorg ervoor dat je huisdier altijd vers water heeft. Ook het voedingsdieet is enorm belangrijk. Je huisdier heeft minstens 40 voedingsstoffen nodig voor een gezond dieet. De commerciële voeding bevat vaak slechts een klein deeltje van de dagelijkse behoefte. Voeding die al deze elementen bevat vind je in gespecialiseerde winkels. Tot slot is ook beweging en mentale stimulatie heel belangrijk voor de gezondheid van je hond.

Behandel je hond met evenveel zorg als jezelf. Een natuurlijk voedingssupplement kan het lichaam wel helpen om zichzelf te helpen. Hoe vaak houden we onze eigen vitamines en mineralen niet op peil met gezonde voeding, sapjes of supplementen. Je huisdier is al deze zorg meer dan waard!

Een voorbeeld van een alternatieve genezingswijze zijn bachbloesems.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


5 reacties

Wimbo Wimbo

Mwah... inieder geval zou ik het NA de reguliere methodes doen; zeker niet ervóór én niet op eigen houtje gaan knutselen, maar altijd onder begeleiding van de dierenarts.

idem michel

sinds kort ben ik in aanraking gekomen met CBD olie een extract getrokken van de wietplant zonder de verdovende middelen het geneest diverse ziektes bij mensen zelfs darmkanker het is geen geneesmiddel maar ik zie het als extra troepen aanleveren voor je of de hond zijn immuunsysteem

John Reijnen

Beste mdejong, als wat jij zegt waar zou zijn, dan vraag ik mij af waarom er nog zoveel mensen aan darmkanker overlijden (btw darmkanker heeft het hoogste sterftepercentage)

Magda Polman

soms vraag ik me af of de gewone dierenarts wel diervriendelijk is.
soms heb ik sterke twijfels

Andrea

Bedankt voor al jullie mails maar is het mogelijk iets over de pubertijd van de pup te publiceren….
Hartelijk bedankt!!!!!


Een reactie plaatsen