Bloesem remedies voor honden

Bloesem remedies voor honden

Veel mensen worden tegenwoordig opgeslokt door werk, gezinsleven, hobby’s, …. Ze hebben te weinig tijd om stil te staan bij andere dingen. Zo kan het komen dat er sprake is van stress. Ook voor honden geldt het tegenwoordig dat ze last kunnen ondervinden van stress. Door dingen die ze zelf meemaken of door de band die ze met hun baasje hebben, die het op dat moment vrij moeilijk heeft. Zeker voor honden is dit niet anders. Door de nauwe band die mens en hond met elkaar hebben zien we wel eens dat ze kunnen lijden aan de zelfde medische klachten.
 

Bach bloesems

Veel mensen zijn tegenwoordig op zoek naar een meer natuurlijke manier om al dan niet medische klachten op te lossen. Zo kan het zijn dat ze bij homeopathie of Bach Bloesems uitkomen. De tijden dat dit taboe onderwerpen waren, ligt gelukkig achter ons. Hierdoor kan voor mens en dier die zich hierin verdiepen een andere wereld open gaan. Homeopathie kennen we al langer. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een derivaat van een zogenaamde moedertinctuur. Een verdunning zeg maar, meestal in de vorm van korreltjes. Bij bloesemremedies wordt eveneens met een verdunning gewerkt, maar in mindere mate zodat de remedies sterker zijn dan bij Homeopathie. Ze blijven ook vloeibaar.

Mens of dier bestaan uit lichaam en geest. De geest, of de ziel bestaat zelf ook nog eens uit meerdere delen. Dat zijn gevoel en denkvermogen. Door onze cultuur en de maatschappij waar we in leven, kan het zijn dat we te weinig naar ons gevoel luisteren. Hierdoor kan het zijn dat we eens een minder dagje hebben , ons niet zo lekker in ons vel voelen. Vaak wordt dit gevoel nogmaals bevestigd door ons denkvermogen, dat door bepaalde situaties de overhand kan krijgen. Als dit de overhand krijgt, kan het zijn dat we in een vicieuze cirkel terecht komen…
We worden ziek, denken dat we vanalles hebben en kunnen zelfs depressief worden.

Onze ziel kan gezien worden als een ui. Je hebt de kern en dan de omringende lagen. Door de jaren heen kan ze dikker en dikker worden, waardoor we van ons gevoel vervreemden.
Bij Homeopathie wordt onze ui, laag per laag gepeld, het is dus een geleidelijke manier om tot de oorzaak van het probleem te komen. Bij Bloesemremedies ga je vaak direct tot het probleem. Ze werken dus sneller omdat ze krachtiger zijn dan Homeopathie (denk maar eens terug aan de verdunning).
 

Richtlijnen voor Bach Bloesems

Indien wordt besloten om te werken met Bach Bloesems zijn er enkele richtlijnen. Onze gemoedstoestand kan je het beste vergelijken met een wegschaal. Het mooiste zou zijn als deze in balans was. Indien bepaalde emoties de overhand krijgen en gaan domineren spreken we van een onbalans. Door gebruik te maken van Bloesemremedies kunnen we proberen om deze onbalans op te heffen. We kunnen dan gebruik maken van die bloesems die voor bepaalde emoties staan. Vaak wordt de fout gemaakt dat er maar 1 remedie wordt uitgezocht… Omdat er al sprake is van een onbalans en je dan slechts 1 remedie gaat toepassen, geraakt je innerlijke weegschaal enkel nog meer uit balans. Het is beter om 2 of meerdere remedies uit te zoeken.

Voorbeeld; je hebt een hond die erg onzeker is en je wil hier iets aan doen. Je kan dan inderdaad een remedie uitzoeken die iets doet met zijn onzekerheid, maar dan ga je een nog onzekerdere hond of een té zekere hond krijgen die niet weet hoe die met bepaalde situaties om moet gaan, wat zich kan uiten in agressie. Je geeft dus liever een remedie erbij die zorgt dat hij zich ook goed in de groep voelt en die ervoor zorgt dat hij niet het middelpunt van de belangstelling wordt.

In boeken over bloesemremedies kan je nalezen welke remedie voor welke gemoedstoestand staat. Hierbij wil ik nog aangeven dat er meerder Bloesemremedies zijn, de ene al krachtiger dan de ander. Hierbij speelt de manier van het maken, de bewaring en de verdeling een grote rol. Heb je niet het gewenste effect met een bloesemremedie, denk dan eens aan het idee dat mens en dier een zo nauwe band hebben dat als jij als baas zelf bloesems zou innemen, dat dit dan ook effect zou hebben op je dier.

Je kan bloesems oraal innemen, maar je kan ze ook aanbrengen. Een dagelijkse innamen van 3 tot 4x per dag is meestal voldoende. Dit gedurende een periode van 1-6 weken. Bij honden wil het wel eens werken als je de onverdunde remedie op het hoofd, tussen de oren aanbrengt. Let hierbij op dat de pipet niet in aanraking komt met de vacht of het dier zelf. Je maakt het best een oplossing voor dagelijks gebruik waarbij je ervoor kiest om de verdunde moedertinctuur ergens rustig in huis te laten staan. Omdat bloesemremedies een natuurlijk product zijn houd je ze het best uit de buurt van elektrische apparaten, dus niet in de koelkast, niet langs de televisie/computer/mobiele telefoon. Geef ze een rustig plaatsje, liefst ergens in een houten kast.

 


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen