Alternatief hondenvoer

Alternatief hondenvoer
De meeste mensen zoeken niet verder dan de supermarkt om het voer voor hun hond te vinden. De verpakking lijkt immers zeer aantrekkelijk en geeft de indruk dat het voedsel zeer gezond is. Dit is echter niet zo.

Om goed voedsel voor je hond te zoeken kan je best in je achterhoofd houden wat honden in het wild eten: rauw vlees tot op het karkas en de botten. Ook al lijkt dit onaangenamer dan het voer dat je vindt in de supermarkt, het is zeker niet minder gezond! Het eten van rauw en vers vlees is het gezondste dieet dat de hond kan hebben.

Het verschil tussen commercieel voer en het wilde dieet

Een wild dieet bestaat uit:

  • Rauw vlees
  • Botten
  • Organen
  • Veel koolhydraten

Het commerciële hondenvoer bestaat uit:

  • Gekookt voedsel (waardoor veel vitaminen, enzymen en andere voedingsstoffen verdwijnen)
  • Vlees van slechte kwaliteit
  • Een slechte voedingsbalans (ondanks wat de verpakking zegt)
  • Geïsoleerd en synthetisch voedsel

Hoe zoek je best gezond hondenvoer?

Als je gezond hondenvoer zoekt kan je best het wilde hondendieet in gedachten houden. Het is normaal dat je het in het begin ongemakkelijk vindt om je hond rauw vlees voor te schotelen. Je hond zal dit echter helemaal niet erg vinden: hij eet graag rauw vlees! Geef je hond dus beetje bij beetje meer rauw vlees dan commercieel hondenvoer, zodat je zelf ook gewoon kunt geraken aan het idee.

Het commercieel hondenvoer geeft zelf ook al aan dat het in feite niet zo gezond is: de prijs van het voedsel is zeer laag. Maar om de prijs laag te houden moet vlees van slechte kwaliteit gebruikt worden! Het is dus beter iets meer te betalen voor gezond hondenvoer, dan je hond vlees voor te schotelen van slechte kwaliteit. Als je zelf het vlees van je hond wil klaarmaken is dit vaak zelfs goedkoper dan het commerciële hondenvoer!


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


4 reacties

Veerle Robijn

Wij geven onze hond het commerciële voer puur uit praktische overweging. Wij gaan namelijk vaak op reis en dan zijn brokken gemakkelijk mee te nemen. Ze zijn lang houdbaar en dat is een veiligheid omdat we op onze reisbestemmingen niet steeds een diepvries of frigo voor handen hebben.
Wanneer er rauw vlees op de markt komt dat vacuüm verpakt is en daardoor langer dan 2 dagen houdbaar is buiten de diepvries, wil ik me eventueel nog wel bekeren. Maar voorlopig dus nog 2x daags een kommetje Royal Canin en daar is hij ook niet vies van hoor!!! EMO 3

Myriam De Smet

Pitou heeft eerst van mij Proplan gekregen, zij at dit graag. Toen kwam Zino en die was gewoon van Farmfood te krijgen, nu vond ik het in het begin sneu om hem andere voeding te geven omdat het manneke al zoveel veranderingen moest ondergaan. Pitou bleek toen een allesvreterke te zijn en zodoende krijgen ze nu beiden dit voedsel waar ik voordien nog nooit van gehoord had.EMO 4

Melissa van Gelder

Hier eten ze drie dagen vers...en vier dagen brok..
en ik ben er te vrede over deze comninatie

Aniron Minuial

Wij hebben thuis drie kippen, die ik van kuiken af heb opgevoed. Ik zie het dan ook niet echt zitten om mijn hond rauwe kipfilet voor te schotelen... Anders ziet ze mijn kippen immers ook als hapje!!!

Wij bakken onze kipfilets, als snoepje voor de hondenschool, en haar brokken is een mix van kwaliteitsbrokken (genre Royal Canin, First,...)


Een reactie plaatsen