Honden centrum

Zweedse lappenhond (14295x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Zweedse lappenhond

Davy Agten

Foto 's Zweedse lappenhond

foto: Zweedse lappenhond foto: Zweedse lappenhond

Video's

Zweedse lappenhond Zweedse lappenhond Zweedse lappenhond Zweedse lappenhond

Algemeen

 • Groep:Scandinavische waak- en herdershonden
 • Land van oorsprong:Zweden
 • Algemeen voorkomen:De Lapphund is al sinds de prehistorie de hond van de Samen (de Lappen). Dat de voorvaderen van de Lapphund al heel lang ten noorden van de poolcirkel leven, weet men onder andere door vondsten in de noordelijkste delen van Noorwegen. Deze vondsten dateert men op 7000 jaar geleden.

  De hond die men onder andere heeft gevonden, de zogenaamde Varangerhond, vertoont duidelijke tekenen van verwantschap met de hedendaagse Lapphund. In het begin van de twintigste eeuw heeft men geprobeerd de Zweedse keeshondenrassen in kaart te brengen en men kon toen vaststellen dat de oorspronkelijke Lapphund sterk op zijn retour was. Men heeft toen andere rassen ingekruist om de herderseigenschappen te verbeteren, maar deze experimenten waren niet bijzonder geslaagd. De Lapphunden die tegenwoordig op Scandinavische tentoonstellingen te zien zijn, stammen hoofdzakelijk af van de Lapphunden die voordat men met inkruisingsexperimenten begon, naar het zuiden van Zweden zijn gebracht.

  Deze stoere, waakzame, en kalme hond heeft een uitzonderlijke moed. Hij is zeer trouw aan zijn eigenaar en heeft zijn plaats gevonden als aanhankelijke gezelschapshond. Deze hond is altijd waakzaam en argwanend tegenover vreemden.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 3
 • Hondvriendelijkheid:
  • 3
 • Gehoorzaamheid:
  • 3
 • Kan alleen zijn:
  • 3
 • Heeft beweging nodig:
  • 5

Training Zweedse lappenhond

De Zweedse Lappenhond heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig. Zoals veel van de Noordse honden is hij zelfstandig en tegelijk zeer aan zijn eigen mensen gehecht. De Zweedse Lappenhond is gevoelig en heeft een duidelijke maar nooit harde hand nodig.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Zweedse lappenhond? Kijk dan op onze Zweedse lappenhond opvoeden pagina.

Uiterlijk

De Zweedse Lappenhond reu 48 cm, de teef 43 cm schofthoogte. Gewicht: 25-30 kg.
Kleur: De Zweedse Lappenhond is zwart of donkerbruin. Witte aftekening aan borst en/of poten is toegestaan.

Aard

Vriendelijk, gevoelig, aanhankelijk. De Zweedse Lappenhond is een hond die een grote behoefte heeft aan bezig zijn en graag werkt. Hij voldoet uitstekend in de diverse vormen van training. Het is een speelse hond, die waaks is maar nooit agressief.

Beweging

De Zweedse Lappenhond heeft een groot uithoudingsvermogen en is graag bezig. De hond vindt het heerlijk om met je te wandelen en blijft dan altijd bij je in de buurt.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Verenigingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x