Honden centrum

Tervuerense herder (64764x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Tervuerense herder

Davy Agten

Foto 's Tervuerense herder

foto: Tervuerense Herder foto: Tervuerense herder foto: Tervuerense Herder foto: Tervuerense herder

Video's

Tervuerense herder Tervuerense herder Tervuerense herder

Algemeen

 • Groep:Herdershonden
 • Land van oorsprong:België
 • Algemeen voorkomen:Belgische Herders waren tot het einde van de 19e eeuw enkel als werkhonden van boeren en schaapherders bekend en vormden geen alleenstaand ras. Als stichters van de ras staan de dierenarts Prof. Dr. Reul, L. Van der Snickt en L. Huyghebaert bekend. De Club du Chien de Berger Belge werd op 29 september 1891 in Brussel door Prof. Dr. Reul opgericht. Op 8 mei 1892 werd te Kuregem de eerste tentoonstelling voor Belgische Herders gehouden. In hetzelfde jaar werd een rasstandaard opgesteld.

  De Tervuerense Herdershond is gevoelig, attent, energiek en zeer beweeglijk. Hij is intelligent, volhardend, werkwillig, slim en ze hechten zich zeer hard aan het gezin. De Tervuerense Herdershond is ook waaks, daarom zal hij zijn gezin en de bezittingen overtuigend beschermen. Het zijn absoluut geen kennelhonden.

  Het is één van de meest plezierige herderrassen. Hij valt goed te trainen en is een bekwaam beschermer. Hij moet wel met strakke hand geleid worden. Wanneer hij is afgericht, is hij aanhankelijk en verantwoordelijk.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 4
 • Hondvriendelijkheid:
  • 3
 • Gehoorzaamheid:
  • 4
 • Kan alleen zijn:
  • 4
 • Heeft beweging nodig:
  • 4

Training Tervuerense herder

Het is zeer belangrijk dat je hem van pups af aan goed socialiseert door hem kennis te laten maken met onbekende plaatsen, dieren, mensen, en verschillende situaties. Deze ontmoetingen of plaatsen moeten wel positief verlopen, let hier op. Je moet zijn zelfvertrouwen versterken. Als dit geslaagd is krijg je een vrije, open en stabiele hond.

De Tervuerense Herdershond is zeer intelligent dus ze leren vrij snel. De Tervuerense Herdershond is een gevoelige hond en roepen raakt hem diep. Dus slagen, stampen en roepen heeft het tegenovergestelde effect. Vermijd dit dus. Je moet hem een consequente maar een zachte opvoeding geven.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Tervuerense herder? Kijk dan op onze Tervuerense herder opvoeden pagina.

Uiterlijk

Hoogte : 56-66 cm
Gewicht : 28 kg

Aard

De Tervuerense Herder moet, net zoals zijn naaste familielid de Groenendaeler, van jongs af aan gewend raken aan kinderen en andere huisdieren, dan levert dat later geen enkel probleem op. De Terveurense Herder is aanhankelijk en is het liefst dicht bij hun baas.

Beweging

De Tervuerense Herdershond heeft wel wat bewegingsbehoefte nodig. Ze houden ook altijd wel van spelletjes zoals: apporteren, balspelletjes en onaangelijnd ravotten.

Ze zwemmen ook graag en dit is ook zeer goed voor ze. U kunt ook met deze hond gaan fietsen, zo kan hij op deze manier zijn energie kwijt. De Tervuerense Herdershond kan ook altijd onaangelijnd mee met u gaan wandelen zonder dat hij gaat lopen. Als je hem natuurlijk een goede opvoeding hebt gegeven.

Als je dit ras voldoende beweging geeft zal hij binnenshuis rustig(er) zijn.

Erfelijke ziekten

In dit hondenras komen vaak de erfelijke ziektes heupdysplasie en elleboogdysplasie voor.
Heupdysplasie; afwijking die veroorzaakt wordt doordat de heupkop niet goed past in de heupkom. Hierdoor zit de heupkop min of meer los en kan overmatig schuren of uit de kom schieten.
Elleboogdysplasie; vergroeiingen van het ellebooggewricht. Er zijn 3 soorten: LPA Los Processus Anconeus, LPC Los Processus Coronoideusof OCD Osteochondrosis dissecans.
Als gevolg van beide aandoeningen hebben honden die deze ziektes hebben vaak last van osteoarthritis; ontstekingen van de betreffende gewrichten wat kan leiden tot kreupelheid.
In een poging deze erfelijke ziekten weg te selecteren, worden röntgenfoto's gemaakt van de heup - en ellebooggewrichten van die dieren die als fokdier ingeschreven worden in een stamboek.

Fokkers

Verenigingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.

Ledenfoto's van de Tervuerense herder

Er zijn 24 honden van het ras Tervuerense herder

Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x