Taiwandog

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Voorlopig erkende rassen
Land van oorsprong Taiwan
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 0 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

Zoals de naam al doet vermoeden, is de herkomst van dit ras Taiwan. Het ras stamt af van de Zuid-Aziatische jachthonden, genaamd Paria-hond. De vroegere plaatselijke bevolking leefde samen met deze honden in de centrale bergachtige gebieden. In 1980 werd er een gezamenlijke studie door drie universiteiten uitgevoerd naar de inheemse Taiwanese honden. Daarbij werden 29 stammen van de locale bevolking bezocht. Het resultaat van dit onderzoek wees uit dat de huidige Taiwan Dog inderdaad afstamt van de Zuid-Aziatische jachthonden.

Een Taiwandog opvoeden

Een duidelijke en consequente opvoeding, waarbij een zachte hand nodig is. Net als alle windhonden is ook de de Taiwan dog zelfstandig van aard. Zijn jachtpassie is aanwezig en niet te onderdrukken.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Taiwandog? Kijk dan op onze Taiwandog opvoeden pagina.

Uiterlijk

Schofthoogte: Reu: 48 cm - 52 cm; Teef 43 cm - 37 cm. Gewicht: Reu: 14 kg tot 18 kg; Teef: 12 kg tot 16 kg.

Aard

De Taiwan Dog was de trouwe metgezel van de vroegere jagers in de bosrijke gebieden. Het ras is nu populair over heel het eiland als voornamelijk waak- en gezelschapshond. De Taiwan dog is buitengewoon trouw aan zijnbaas. Oplettend, alert in zijn bewegingen, moedig en onverschrokken.

Beweging

Lichaamsbeweging is zeer belangrijk voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de Taiwan dog.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.