Sealyhamterriër

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Kleine terriërs
Land van oorsprong Wales
Fokkers 1 hondenfokker
Rasverenigingen 2 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

Rond 1850 fokte kapitein John Edwards op Sealyham, zijn landgoed in Pembrokeshire in Wales, dit fraaie terriërras. Als ouders gelden naast de Dandie Dinmont terriër en de foxterriër ook de bulterriër. Ook zouden bassets en andere kleinere terriërs hebben bijgedragen tot zijn ontstaan. Destijds werd met de sealyhamterriër een zuivere gebruikshond voor de jacht geschapen, die sterk genoeg was om door te dringen in de holen van otters, dassen en vossen. Naar verluidt zou hij altijd al wit zijn geweest, maar zijn fraaie uiterlijk ontstond pas later. De populariteit van het ras nam pas begin deze eeuw toe. In 1911 erkende de Britse Kennel Club de sealyhamterriër als ras. De sealyhamterriër is niet alleen een energieke jachthond gebleven, maar geldt ook als waakzame, intelligente en aanhalige huishond. Hij heeft een evenwichtig temperament en is een lief speelkameraadje voor kinderen. Zijn draadharige vacht met dichte ondervacht is wit

Een Sealyhamterriër opvoeden

De Sealyham terriër is over het algemeen een leergierige hond, maar is soms eigenwijs en onttrekt zich aan uw commando's, af en toe is streng optreden noodzakelijk, als U de Sealyham als pup krijgt, dient u de eerste maanden veel bezig te zijn met de opvoeding en de pup alles leren.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Sealyhamterriër? Kijk dan op onze Sealyhamterriër opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: max. 30 cm Gewicht: 9 kg Kleur: wit, aan kop en oren soms grijze, gele of roodbruine aftekeningen

Aard

De Sealyham Terriër is robuust, actief, levenslustig, onverschrokken en moedig. Hij bezit een vrolijk karakter en is rustig en evenwichtig. Hij is gericht op zijn baas, zachtaardig met kinderen en een aangename gezelschapshond. De Sealyham Terriër is waakzaam, hij waarschuwt met luide stem bij de komst van vreemden. Een consequente opvoeding is nodig.

Beweging

De Sealyham terriër heeft een gemiddelde behoefte aan beweging en past zich in de regel aan de omstandigheden aan. Sealyhams houden van lekkere boswandelingen en zijn dan ook avontuurlijk en in staat om bij het zien van een konijn er als een haas achteraan te gaan, maar komen meestal vanzelf bij de baas terug. Een Sealyham zal ook door aanmoedigingen van zijn baasje bereid zijn tot het uiterste te gaan om zijn baas te behagen. Een Sealyham is gek op het graven van grote kuilen in de tuin dus houdt hier rekening mee als u een mooi aangelegde tuin heeft.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.