Schillerstövare

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Middenslag lopende honden
Land van oorsprong Zweden
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Schiller Stövare behoort tot de rassengroep van de Lopende of Drijvende Honden. Naar verluidt werd deze oude Hound geperfectioneerd door Per Schiller, de vader van het ras. De Zweedse fokker wilde een lichter, sneller type Hound die een groter gebied zou kunnen bestrijken. Duitse, Oostenrijkse en oude Zwitserse Hounds hebben hoogst waarschijnlijk aan zijn ontwikkeling bijgedragen. Hij wordt speciaal gebruikt voor de jacht op sneeuwhazen en vossen. De Schiller is echter al voor een grote verscheidenheid aan landwild gebruikt. Deze langbenige hond heeft een kort lichaam en ziet er eerder uit als een rennende zichthond, dan als een volgroeide speurhond.

Een Schillerstövare opvoeden

De Schiller Stövare heeft een consequente opvoeding nodig.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Schillerstövare? Kijk dan op onze Schillerstövare opvoeden pagina.

Uiterlijk

De schofthoogte voor reuen bedraagt 50 tot 60 cm en voor teven 46 tot 57 cm, met een gewicht van 18 tot 25 kg. Kleur : black and tan. Zwarte hals, schouders, flanken en staartbasis.

Aard

De Schillerstövare is robuust, energiek en levendig, en hij is de snelste Zweedse jachthond. Dit is een bijzonder geharde hond, ondanks zijn korte vacht. Hij kan de kou en lange reizen goed doorstaan. Ook binnen de showwereld heeft hij al een aanzienlijke schare aanhangers. Door zijn vastheid, gehoorzaamheid en katachtige schoonheid is hij een mooie en aangename gezelschapshond.

Beweging

Hij heeft ruimte en veel beweging nodig om in goede conditie te blijven.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.