Honden centrum

Saluki (12214x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Saluki

Davy Agten

Foto 's Saluki

foto: Saluki foto: Saluki foto: Saluki 2007 foto: saluki beauty foto: saluki_lang foto: Pink Saluki foto: Saluki Zoey foto: saluki-glatt1 foto: Saluki cross foto: Saluki foto: Saluki & Friend

Video's

Saluki Saluki Saluki Saluki

Algemeen

 • Groep:Windhonden met bevedering of lange vacht
 • Land van oorsprong:Iran
 • Algemeen voorkomen:De saluki werd in hoge mate op prijs gesteld, omdat hij als hazen- en gazellenjager vaak optrad als kostwinner voor het gezin. Deze snelle windhond kwam begin jaren twintig voor het eerst naar Europa. Men treft hem vaak aan op hondenrenbanen, waar hij opvalt door zijn superslanke figuur en zijn fraaie vacht.

  Zwarte dieren hebben vaak roodbruine aftekeningen In het gezicht en aan de poten. De vacht is zijdezacht en meestal kort. De saluki heeft alleen aan zijn hangoren lang haar. Voor- en achterpoten en ook de staart zijn bevederd.

  Saluki's moeten veel en snel kunnen rennen. Meelopen met de fiets is het minste wat men deze snelle hond moet bieden, maar een regelmatige windhondentraining is beter. In huis is de saluki een rustige, aangename hond die in tegenstelling tot andere windhonden ook waakzaam is. Hij is zeer aanhankelijk en loopt over van liefde voor het gezin.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 3
 • Hondvriendelijkheid:
  • 3
 • Gehoorzaamheid:
  • 3
 • Kan alleen zijn:
  • 4
 • Heeft beweging nodig:
  • 5

Training Saluki

Hij heeft een zekere eigenzinnigheid in optreden maar ook een trouwe aanhankelijkheid aan zijn baas. De Saluki dient een consequente en kalme opvoeding te krijgen.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Saluki? Kijk dan op onze Saluki opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: 58-71 cm
Gewicht: 18-25 kg
Kleur: grijs, grijsbruin, wit, zandgeel, vosrood, roodbruin, tabaksbruin en zwart

Aard

Een Saluki zal nooit een mens bijten, hoogstens waarschuwen van hem af te blijven. Hij is een en al zachtheid jegens zijn baas, bij wie hij leeft, hoezeer hij ook in andere opzichte een heerser kan zijn. Hij is ook erg toegewijd aan kinderen die zij kennen en zijn goede waakhonden, opgeruimd en heel intelligent.

Sla een Saluki nooit of te nimmer, want zoals een olifant zal hij het u nooit of te nimmer vergeven en u als zijn gelijke, laat staan als zijn meerdere erkennen. Hij is even gelukkig met een mooie wandeling als thuis bij het vuur op een zacht kussen.

Een Saluki heeft behoefte aan menselijk gezelschap. Wie bereid is op het eigen karakter en eigen persoonlijkheid van een edele hond te reageren, zal door een Saluki bezeten worden in de meest letterlijke zin van het woord. Het is niet of u de Saluki aardig vindt, maar of hij u aardig vindt. Vindt de Saluki u aardig, wordt u geaccepteerd als je bereid bent je aan te passen.

De mensen die beweren dat je hard moet zijn voor de Saluki, hebben nooit een Saluki gekend. Vergeet nooit dat uw Saluki zich slechts gelukkig voelt als hij werkelijk deel uitmaakt van uw gezin, dan alleen zal hij opbloeien en zich voor 100% aan u verbonden voelen. In een hok opgesloten zal hij wegkwijnen, en nimmer op een normale wijze tot een volwassen hond ontwikkelen.

Alhoewel een Saluki zeer goed jaagt , mag hij hiervoor niet meer gebruikt worden: de wet verbiedt dit; er worden wel activiteiten ingericht: rennen op de renbaan, coursing...Mogelijkheden genoeg voor deze sportieve hond.

Beweging

Deze hond heeft zeer veel beweging nodig.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Fokkers

Verenigingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.

Ledenfoto's van de Saluki

Er zijn 1 hond van het ras Saluki

Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x