Russische toyterriër

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Voorlopig erkende rassen
Land van oorsprong Rusland
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 0 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

In het begin van de 20e eeuw was de Engelse Toy Terrier één van de meest populaire honden in Rusland. Echter tussen 1920 en 1950 zijn er praktisch geen raszuivere Engelse Toy terriers meer gefokt en daalde het aantal tot een kritiek punt. Midden jaren 50 zijn een aantal Russische hondenfokkers begonnen met het terugfokken van het ras. Bijna alle honden die gebruikt zijn hadden geen stamboom en waren niet raszuiver. De standaard begon drastisch af te wijken van de Engelse Toy Terrier, waardoor er een nieuw ras ontstond. Op 12 oktober 1958 werd er uit een combinatie van twee kortharige honden (de ene had iets langer haar dan de andere) een puppy reu geboren met lange haren aan oren en benen. Er werd besloten dat dit het uiterlijk was waar men naar op zoek was. Deze laatste heeft men weer gekruist met en kortharige hond die iets langer haar had en zo ontstond de langharige variant.

Een Russische toyterriër opvoeden

Consequente opvoeding nodig.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Russische toyterriër? Kijk dan op onze Russische toyterriër opvoeden pagina.

Uiterlijk

Schofthoogte: 20-28 cm Gewicht: tot 3 kilogram

Aard

Een hondje met karakter, maar mag niet aggressief of overdreven terughoudend zijn.

Beweging

De russische toyterrier past zich qua beweging gemakkelijk aan.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.