Prazsky Krysavik

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Prazsky Krysavik
Land van oorsprong Tsjechie
Fokkers 1 hondenfokker
Rasverenigingen 0 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Prazsky Krysavik (ook wel de Prague Ratter genoemd), is buiten Tsjechie,Slowakije en Polen niet erg bekend. Deze Praagse schoonheid wordt gefokt als stedelijk gezelschapshondje. Er bestaan minder dan zeshonderd van deze beweeglijke viervoetertjes, die voor het merendeel in Praag wonen, maar toch worden ze op type zuiver gefokt en verschijnen ze tegenwoordig ook op tentoonstellingen.

Een Prazsky Krysavik opvoeden

Ook al is het een van karakter hele grote hond, maar in een hele kleine verpakking. Je moet wel duidelijk en consequent zijn in zijn/haar opvoeding.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Prazsky Krysavik? Kijk dan op onze Prazsky Krysavik opvoeden pagina.

Uiterlijk

Gewicht: 1-3 kg Schouderhoogte: 19,5 - 20,5 cm.

Aard

Het is echt een top hondje met een zeer lief karakter, maar erg kan erg druk zijn en vraagt veel aandacht. Dit hondje is zeer sociaal en is het liefste de hele dag in de buurt van zijn baasje.

Beweging

Ze hebben een gemiddelde beweging nodig.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.