Posavski gonic

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Middenslag lopende honden
Land van oorsprong Kroatië
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Posavski Gonic ( of Posavina Brak ) had als oorspronkelijke benaming de Posavski Gonic Posavac en komt uit het centrale gedeelte van het voormalig Joegoslavië van de 18de eeuw, meer precies uit het gebied rond de rivier de Sava.Hij behoort tot de rassengroep van de Lopende of Drijvende Honden. Deze levendige Posavski wordt al jaren gebruikt en gewaardeerd door Slavische jagers. Eén van de legendes die over dit ras bestaan gaat als volgt : zeven exemplaren van het ras kwamen op een dag bij een boerenfamilie die aan de kust van de Adriatische Zee woonden. Dit was in antwoord op de smeekbeden van een arme vrouw aan de Maagd Maria. Deze zeven exemplaren zagen er duidelijk anders uit dan andere Joegoslavische Hounds. De familie gebruikte ze voor de jacht op hazen en herten. Naar verluidt, werd deze vrome familie door de honden van de hongerdood gered, en zaaiden zij de paden voor het ras van vandaag. De Posavski gaat gekleed in een prachtig rood jasje. Hij is strak gespierd en heeft naadloze lijnen.

Een Posavski gonic opvoeden

De Posavski gonic heeft, net zoals de meeste lopende honden, een consequente opvoeding en een vastberaden baas nodig.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Posavski gonic? Kijk dan op onze Posavski gonic opvoeden pagina.

Uiterlijk

De schofthoogte ligt tussen de 46 en de 58 cm, met een gewicht van om en bij de 25 kg. Kleur : rood- tot tarwekleurig in alle schakeringen. Witte aftekening op het hoofd, de hals, borst en voeten.

Aard

Deze snelle, stoutmoedige en levendige hond met een krachtige hoge stem heeft een goed reukvermogen en kan op elk soort terrein jagen, voornamelijk op haas en hert. De Posavski gonic is zeer aanhankelijk ten opzichte van zijn baas en heeft een goed karakter. Het ras is een plezier voor allen die hem bezitten. Alhoewel hun jachtinstincten zeer sterk aanwezig zijn, worden vele exemplaren gehouden als gezelschapsdier en waakhond, die trouwens zeer tevreden zijn met deze manier van leven.

Beweging

De Posavski gonic is zeer actief en heeft veel ruimte en beweging nodig.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.