Podenco canario

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Jagende oertypen
Land van oorsprong Canarische Eilanden
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 0 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Podenco Canario bestaat al eeuwen. Vroeger werd hij gebruikt voor de jacht op konijnen. Hij heeft een sterk jachtinstinct en jaagt als Primitieve Windhond op zijn reuk. Pas als hij het konijn heeft opgespoord, gebruikt hij zijn snelheid. Daarom wordt hij wel ‘konijnewindhond’ genoemd. Het is een zeer oud ras, vanuit Egypte op de Canarische eilanden terechtgekomen. Deze hond wordt vooral op de konijnenjacht gebruikt, die hij zelf opspoort en vangt. Hij jaagt in eerste instantie op zijn reuk en pas als hij de prooi in het zicht heeft gebruikt hij zijn snelheid. Het ras heeft zich uitstekend aangepast aan de Canarische eilanden en het klimaat aldaar: de hond is actief van de vroege morgen tot de late avond en is praktisch onvermoeibaar.

Een Podenco canario opvoeden

De Podenco Canario heeft een zeer duidelijke opvoeding nodig maar geen harde hand. Deze honden zijn buitengewoon energiek en zelfstandig en als daaraan geen uiting kan worden gegeven heeft verdere opvoeding weinig effect: de honden moeten vooral aan hun behoefte tot beweging kunnen voldoen. In huis zijn ze rustig, vriendelijk en aangenaam in de omgang.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Podenco canario? Kijk dan op onze Podenco canario opvoeden pagina.

Uiterlijk

De Podenco Canario reu is 55-64 cm, de teef 53-60 cm. Het gewicht van de Podenco Canario is 20-25 kg. Kleur: De Podenco Canario is rood met witte aftekening.

Aard

Moedig en energiek. De Podenco Canario is zeer levendig en aanwezig. Ze zijn zeer gehecht aan de baas en nooit agressief. De Podenco Canario is een half-windhond. Half-windhonden gebruiken niet, zoals "gewone" windhonden, alleen hun ogen voor de jacht, maar ook hun neus en oren. Ze sporen het wild op middels hun reuk en gehoor en pas als ze het daadwerkelijk zien zetten ze hun snelheid in.

Beweging

De Podenco Canario heeft dus veel nood aan beweging.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.