Perro de agua español

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Waterhonden
Land van oorsprong Spanje
Fokkers 6 hondenfokkers
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Perro de Agua Espagnol ( of Spaanse Hond, Spaanse Waterhond ) is een ras dat men in onze contreien niet veel tegenkomt. Deze hond werd gebruikt als herder, jager en als hulp voor de vissers. De dieren komen al van oudsher voor op het Iberisch schiereiland. Je vindt dit ras het meest terug in Andalusië, waar het gebruikt wordt als hoeder en waar het al lang bekend staat als 'Turkse Hond'. Zijn eigenschappen, in het bijzonder zijn vacht, maakt het voor het dier zelf gemakkelijk om zich aan te passen aan allerlei omstandigheden. De Perro de Agua is een atletisch en actieve hond met een uitstekend ontwikkelde reukzin en gehoor. Dit ras houdt enorm van zwemmen en wordt dan ook niet voor niets de 'Spaanse Waterhond' genoemd.

Een Perro de agua español opvoeden

Het is geen hond om slaafs te drillen. Daar is de Spaanse Waterhond veel te eigenzinnig en zelfstandig voor. De hond houdt van water. Hij moet veel en afwisselende activiteiten doen.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Perro de agua español? Kijk dan op onze Perro de agua español opvoeden pagina.

Uiterlijk

Schofthoogte van de de Spaanse Waterhond reu is 44-50 cm, die van de teef 40-46 cm. Gewicht van de Spaanse Waterhond reu 18-22 kg, dat van de teef 14–18 kg. Kleur: Toegestaan worden alle eenkleurige vachten en de vachten, waarbij twee kleuren gelijkmatig verdeeld zijn. Er moet altijd wit aanwezig zijn. Driekleur is bij de Spaanse Waterhond niet toegestaan.

Aard

De Spaanse Waterhond is een veelzijdige hond met een vrolijk en betrouwbaar karakter. Hij is intelligent en zelfstandig. Lief voor kinderen.

Beweging

De Perro de agua español heeft veel beweging nodig.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes gekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.