Honden centrum

Parson Russell-terriër (63679x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Parson Russell-terriër

Davy Agten

Foto 's Parson Russell-terriër

foto: Parson Russell terriër foto: Parson Russell-terriër

Video's

Parson Russell-terriër Parson Russell-terriër Parson Russell-terriër Parson Russell-terriër

Algemeen

 • Groep:Grote- en middenslagterriërs
 • Land van oorsprong:Engeland
 • Algemeen voorkomen:John Russell (1795-1883) werd op 12 december 1795 geboren in Darthmouth, South Devon. In het jaar 1814 werd John Russell toegelaten tot het "Exeter College", Oxford, waar hij als student in 1819 zijn eerste hond van een melkman kocht. Deze teef "TRUMP" is de grondlegger geweest voor John Russells eigen werklijn terriërs. Deze terriërs moesten voldoen aan de specifieke werkeigenschappen die hij stelde: De hond moest mee kunnen lopen in de meute, goed op de vos gebruiken te zijn en het wild aanblaffen en uit de holen jagen zonder het wild te doden.

  Eind 1800 werden de terriërs ook buiten de jacht populair en dat leidde al gauw tot veranderingen in het uiterlijk van de honden. John Russell en vele andere "werkende-terriër" mensen waren hier sterk tegen gekant en bleven de terriërs op eigen wijze fokken en selecteren, namelijk op werklust en karakter. Uit deze "working terriërs" ontstond onder andere de Parson Russell Terriër die in 1990 erkenning kreeg. Vanaf eind 1800 zijn deze "Parson Russell Terriërs" gefokt door vrijwel uitsluitend jagers.

  Zij zijn dan ook verantwoordelijk voor het ontstaan van onze hedendaagse twee variëteiten met elk hun eigen doel namelijk: De "normaalbenige" Parson Russell Terriër, die mee moet kunnen lopen in de meute en de onder invloed van kruisingen met andere terriër-rassen ontstane "kortbenige" Jack Russell Terriër die gedragen kan worden in een zadeltas of voorop het paard gezet kan worden.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 4
 • Hondvriendelijkheid:
  • 3
 • Gehoorzaamheid:
  • 3
 • Kan alleen zijn:
  • 4
 • Heeft beweging nodig:
  • 4

Training Parson Russell-terriër

Parson Russell-terriërs kunnen erg snel leren,maar hebben wel eens de neiging wat eigenwijs te zijn.Laat u niet vermurwen door hun ondeugende uitstraling;ze weten zelf erg goed dat ze u hiermee op het verkeerde been kunnen zetten.Blijf altijd conseqeunt!

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Parson Russell-terriër? Kijk dan op onze Parson Russell-terriër opvoeden pagina.

Uiterlijk

De Parson Russell Terriër reu zijn ideale schofthoogte is 35 cm. Voor die van de Parson Russell Terriër is die 33 cm.

Kleur: De Parson Russell Terriër behoort wit of overwegend wit met tan, lemon, zwart (of drie-kleurige) aftekeningen te zijn. Bij voorkeur met aftekeningen op het hoofd en bij de staartaanzet.

Aard

Over het algemeen zijn de honden van dit ras ongecompliceerde en sociale exemplaren.Ze gaan goed om met andere huisdieren en spelen en dollen graag met de kinderen.

Een goed gesocialiseerde hond zal ook goed kunnen samenleven met de eigen huiskat,al kunnen ze de verleiding een wegvluchtende kat buiten na te jagen soms niet weerstaan-het blijven jachthonden!Al te dominante reuen kunnen wel eens wat overmoedig zijn in de buurt van grotere honden.Vreemde bezoekers worden altijd aangekondigd.

Beweging

De Parson Russell-terriër heeft een enorm uithoudingsvermogen en heeft veel beweging nodig.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Fokkers

Verenigingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.

Ledenfoto's van de Parson Russell-terriër

Er zijn 15 honden van het ras Parson Russell-terriër

Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x