Koreaanse jindohond

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Aziatische keeshonden
Land van oorsprong Zuid-Korea
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 0 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

Dit ras is afkomstig van het eiland Jin, dat zuidwestelijk van Korea ligt. In 1967 werd het toegelaten tot het nationaal erfgoed van Korea en daardoor werd het voor uitsterven behoed. De lokale bevolking gaat tegenwoordig ook anders om met dieren. Waardoor het ras in stand kan worden gehouden. De Korea Jindu Hond werd in 2005 erkend door de FCI. Door de beschermde status van het ras is het echter zeer moeilijk dieren te exporteren uit Korea.

Een Koreaanse jindohond opvoeden

De Koreaanse jindohond heeft een consequente opvoeding nodig.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Koreaanse jindohond? Kijk dan op onze Koreaanse jindohond opvoeden pagina.

Uiterlijk

Reuen 50-55 cm, teven 45-50 cm. Gewicht reuen 18-23 kg, teven 15-19 kg. Kleur: Erkende kleuren zijn rood, wit, zwart, zwart met tanaftekening, wolfsgrijs en gestroomd.

Aard

Een waakse en zeer zelfbewuste hond met veel jachtpassie. Door hun zelfbewustheid kunnen met name de reuen onverdraagzaam zijn tegen andere reuen. Ze zijn zeer trouw aan de baas en gehecht aan het gezin, vooral aan de kinderen. Tegen vreemden zijn ze afstandelijk en voorzichtig. Binnenshuis zijn ze erg rustig, buiten echter speels en onvemoeibaar.

Beweging

De Koreaanse jindohond heeft vrij veel beweging nodig, maar kan zich indien nodig aanpassen aan een stadsleven.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.