Honden centrum

Kerry Blue-terriër (47716x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Kerry Blue-terriër

Davy Agten

Foto 's Kerry Blue-terriër

foto: Kerry blue-terriër foto: Kerryblueterriër

Video's

Kerry Blue-terriër Kerry Blue-terriër Kerry Blue-terriër Kerry Blue-terriër

Algemeen

 • Groep:Grote- en middenslagterriërs
 • Land van oorsprong:Ierland
 • Algemeen voorkomen:Deze van oorsprong uit Ierland afkomstige terriër kent als ras een geschiedenis van al meer dan een eeuw. Tot op heden geldt deze hond in zijn thuisland als een van de populairste rassen. In Ierland laat men het lange, golvende en zijdezachte haar groeien, terwijl het elders in Europa wordt getrimd. Vanwege de grote baard en de pluk haren op zijn voorhoofd ziet de kerryblueterriër er dan eleganter uit.

  Hij is soms opvliegerig. Ook krijgt hij het nogal eens aan de stok met andere honden. Daarom heeft de kerryblueterriër een vriendelijke, zij het vaste hand nodig en een zorgvuldige opvoeding, zodat hij een gehoorzame en trouwe metgezel wordt. Als beschermings- en waakhond is hij vergelijkbaar met veel grotere rassen.

  De kerryblueterriër wordt zwart geboren en 'verkleurt' na zo'n 15 a 18 maanden in het aparte grijsblauw. De zachte vacht heeft veel verzorging nodig.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 3
 • Hondvriendelijkheid:
  • 2
 • Gehoorzaamheid:
  • 3
 • Kan alleen zijn:
  • 3
 • Heeft beweging nodig:
  • 3

Training Kerry Blue-terriër

De Kerry blue heeft gezien zijn actieve, koppige en zelfverzekerde aard een baas nodig die stevig in zijn schoenen staat, consequent zijn is heel belangrijk, zodat hij weet waar hij aan toe is.

Als hij goed is opgevoed en gesocialiseerd, is de Kerry een gehoorzame en trouwe begeleider. Ze hebben zeker aanleg voor sporten zoals flybal en behendigheid, het is een sportieve hond die graag lange wandelingen maakt. Maar wanneer u eens een weekje niet zoveel tijd hebt, past hij zich zonder morren aan.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Kerry Blue-terriër? Kijk dan op onze Kerry Blue-terriër opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: max. 48 cm
Gewicht: max. 16 kg
Kleur: grijsblauw, als jonge hond zwart

Aard

De Kerry Blue Terrier moet een sierlijke, krachtige terriër zijn met een alerte en scherpe uitdrukking, hij is een jacht-, waak- en gezinshond. Deze eigenzinnige hond kan koppig, hard en eigenwijs zijn. Daarnaast is hij intelligent, levendig, onstuimig, zelfverzekerd en moedig.

Een karaktertrekje van deze hond is dat ze nogal eens kunnen uitvallen naar andere honden. De Kerry Blue is erg op ‘zijn’ gezin gesteld en is lief voor kinderen. Om te voorkomen dat hij katten en andere huisdieren achterna zit, moet hij op jonge leeftijd met deze dieren vertrouwd gemaakt worden.

Beweging

De Kerry BlueTerrier heeft een gemiddelde behoefte aan beweging nodig. Driemaal daags een blokje om met daarnaast wat spelen in de tuin voor voldoende lichaamsbeweging. De honden zijn normaal gesproken dol op balspelletjes, zwemmen en apporteren, en kunnen als ze eenmaal zijn uitgegroeid prima naast de fiets lopen.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Fokkers

Verenigingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.

Ledenfoto's van de Kerry Blue-terriër

Er zijn 3 honden van het ras Kerry Blue-terriër

Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x