Japanse terriër

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Kleine terriërs
Land van oorsprong Japan
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 0 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Japanse Terriër ( of Nippon Terriër, Nihon Terriër ) heette oorspronkelijk de Nihon Teria en behoort tot de rasgroep van de Kleine Terriërs. Het is een Gladharige Terriër met een gladde snuit. In het begin van de 19de eeuw werden een groep vruchtbare en gewillige Gladharige Fox Terriërs in Japan geïntroduceerd. Zij stonden aan de wieg van een nieuw ras. Deze Fox Terriërs ( die uit Nederland kwamen ) werden met inheemse honden gekruist om een nieuwe, scherpe Terriër te creëren, die net iets kleiner was dan zijn voorouders. Deze kleine honden, die klein genoeg zijn om enkel als gezelschapsdier te functioneren, kunnen effectief hun werk doen als jachthond. De Japanse Terriër is een goede retriever en een geschikte hond om in het water te werken. Hij is in staat om een geschoten gans of eend op te halen. Bepaalde exemplaren werden enkel als gezelschapsdier gebruikt, om vervoerd te worden in jaszakken. Zij werden vaak Mikado of Oyuki ( sneeuwachtige ) Terriërs genoemd. De Japanse Terriër kan moeilijk tegen kou.

Een Japanse terriër opvoeden

De Japanse Terriër heeft een liefdevolle opvoeding nodig en vraagt door zijn vrolijke aard aandacht. Ook houdt hij van beweging.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Japanse terriër? Kijk dan op onze Japanse terriër opvoeden pagina.

Uiterlijk

Hoogte en gewicht: Schofthoogte van de Japanse Terriër ligt tussen de 30 en 40 cm. Het gewicht van de Japanse Terriër ligt is 3 tot 4 kg. Kleur: Driekleurig met een zwarte kop, tan en wit; wit met zwarte vlekken, zwarte of wildkleurige platen op het lichaam op het lichaam.

Aard

Levendig aard. De Japanse Terriër is waakzaam, zeer lief en aanhankelijk.Soms ook wat wispelturig, maar altijd vrolijk en in voor een geintje.

Beweging

Mits voldoende beweging past De Japanse Terriër zich aan een stadsleven aan. Hij houdt echter niet van de kou.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.