Honden centrum

Ierse terriër (43747x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Ierse terriër

Davy Agten

Foto 's Ierse terriër

foto: Ierse terriër foto: Ierse terriër foto: Ierse terrier foto: Ierse terrier foto: Ierse terrier foto: Ierse terrier foto: Ierse terrier foto: Ierse terrier foto: Ierse terrier

Video's

Ierse terriër Ierse terriër Ierse terriër Ierse terriër

Algemeen

 • Groep:Grote- en middenslagterriërs
 • Land van oorsprong:Ierland
 • Algemeen voorkomen:Geen terriër is zo pittig en dapper als de roodbruine Ierse terriër. Hij is een uitstekende jachthond, een onversaagde waakhond en een schat van een gezinshond.

  In huis kent deze terriër zijn plaats heel goed. Hij is aanhankelijk en lief voor kinderen. Buiten wordt het wat moeilijker met hem. Hij heeft consequente leiding nodig, omdat hij met andere honden nog weleens een robbertje wil vechten.

  In 1879 stichtte men de Irish Terriër Club waarvan de leden uit de iets grotere voorloper de elegante hond deden ontstaan die wij nu kennen. Al in het begin van deze eeuw was de Ierse terriër in Ierland en Engeland bijzonder geliefd, en hij is dat tot op heden gebleven. De Ierse terriër heeft alleen qua grootte iets van de airedaleterriër, maar overtreft zijn collega qua temperament en dapperheid. Zijn stugge, draadachtige vacht is rood tot gelig en mag geen witte aftekeningen vertonen.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 3
 • Hondvriendelijkheid:
  • 3
 • Gehoorzaamheid:
  • 3
 • Kan alleen zijn:
  • 4
 • Heeft beweging nodig:
  • 3

Training Ierse terriër

De Ier is een hond met een behoorlijk sterke eigen wil en daarom is het nodig, dat hij goed leert wat door zijn baas goed gevonden wordt en wat niet. Dit kan niet voldoende benadrukt worden. Op jonge leeftijd leert de hond gemakkelijk en spelenderwijs heel veel aan. Profiteer hiervan.

Een goed opgevoede hond is zijn leven lang een plezier voor ieder. Omdat een Ierse Terriër sterk gehecht is aan mensen, gecombineerd met zijn intelligentie, laat hij zich goed opvoeden en bereikt men meer met een terechtwijzing of even prijzen en aanhalen, dan met harde dressuurmethoden!

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Ierse terriër? Kijk dan op onze Ierse terriër opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: 45 cm
Gewicht: rond 12 kg
Kleur: rood tot geelwit

Aard

De Ierse Terriër is een rustige zelfverzekerde hond, niet overdreven vechtlustig, maar wel moedig.

Hij is op zijn tijd wat eigenzinnig en zeer impulsief, maar altijd een echte vriend voor baas en zijn gezin.

Door zijn rustige karakter is de Ierse Terriër bijzonder geschikt als huishond. Ook zijn middelgrote maat komt hem hierbij van pas: niet te groot voor de kamer, maar sterk genoeg om een goed verdediger van baas en huisgenoten te zijn.

Kinderen en Ierse Terriërs gaan prima samen! Een van de dingen die hij het liefst doet is autorijden.

Beweging

Ook tijdens een wandeling is de Ierse Terriër een fijne, levendige, speelse hond. Zelfs op oudere leeftijd.
Alleen moet men in streken met veel wild rekening houden met zijn goed ontwikkeld jachtinstinkt.

Bij voorkeur moet de hond op deze wandelingen goed kunnen rennen, een slap "blokje om" is niet voldoende. Kan hij buiten zijn energie kwijt, dan is hij binnen de hond die we ons wensen.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Fokkers

Verenigingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.

Er zijn 1 hond van het ras Ierse terriër

Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x