Hygenhund

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Middenslag lopende honden
Land van oorsprong Noorwegen
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Hygenhund ( of Hygenstövare ) behoort tot de rassengroep van de Lopende Honden. Er was een Noorse fokker, de heer Hygen, die zijn eigen hond wou. Daarom kruiste hij de oude Hölsteiner Hound met een mengeling van Scandinavische Hounds (en waarschijnlijk ook nog met een enkele Duitse neef) om een hond te produceren die we nu de Hygenhund noemen. Hoewel de heer Hygen duidelijk zijn zin kreeg, is deze Hound niet al te populair. In feite ziet hij er net zo uit als elke andere Scandinavische Hound; er is alleen een subtiel verschil in grootte en in kleur. De instinctieve kwaliteiten en deskundigheid van deze jager kunnen echter niet ontkend worden. Deze gedrongen hond is solide en stevig gebouwd. Het is een levendige hond en een afstandsloper, met een groot uithoudingsvermogen. Hij kan een spoor volgen om gewond wild te vinden. Hij jaagt op elk soort wild, op elk soort terrein en bij elk soort weer. Het is een goede waakhond en een goede gezelschapshond.

Een Hygenhund opvoeden

De Hygenhund heeft een consequente opvoeding nodig.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Hygenhund? Kijk dan op onze Hygenhund opvoeden pagina.

Uiterlijk

De schofthoogte voor reuen bedraagt 47 tot 55 cm; teven zijn iets kleiner. Kleur : bruin of geelrood, met of zonder zwarte zweem. Black-and-tan. Beide kleuren kunnen gecombineerd zijn met wit. Wit met tan of gele aftekeningen of wit met black-and-tan aftekeningen. Al deze kleuren worden geaccepteerd.

Aard

De Hygenhund is een jager bij uitstek. Het is een geharde hond, met een sterk uithoudingsvermogen. Zijn kracht en moed stellen hem in staat zijn mannetje te staan wanneer hij in Noorwegen bij de jacht wordt gebruikt. Deze hond is, met zijn innemende en vrolijke aard, de beste vriend van de jager.

Beweging

De Hygenhund heeft veel ruimte en beweging nodig.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.