Hokkaido

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Aziatische keeshonden
Land van oorsprong Japan
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 2 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Hokkaido Inu ( of Ainu Inu, Hokkaido Hond, Doh Ken ) heeft als oorspronkelijk benaming de 'Ainu-Ken' en behoort tot de hondenrassengroep van de Aziatische Keeshonden en soortgelijken. De geschiedenis van deze hond hangt nauw samen met de geschiedenis van de Ainu-stam. Ongeveer drieduizend jaar geleden vestigde deze stam zich in Japan. Blijkbaar brachten ze hun honden met zich mee. De hond heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de hondenrassen in Japan. De woestheid, moed en trouw van de Ainu zijn zeer aantrekkelijke eigenschappen. Waarschijnlijk zijn ze door de jaren heen zo gefokt. De Hokkaido Inu is een middelgrote, erg stevig gebouwde hond. Hij werd ( en wordt ) gebruikt als sledehond, jager op groot wild, waakhond en gezelschapshond.

Een Hokkaido opvoeden

Bij de Hokkaïdo is een zeer consequente opvoeding absoluut noodzakelijk want het is een harde en zelfstandige hond.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Hokkaido? Kijk dan op onze Hokkaido opvoeden pagina.

Uiterlijk

De Hokkaïdo reu is 48,5-51,5, de teef 45,5-48-5 cm. Gewicht 20-30 kg. Kleur: De kleuren bij de Hokkaïdo zijn sesam, rood, zwart, zwart en tan, wit. Sesam wordt gedefinieerd als een gelijke mix van witte en zwarte haren.

Aard

Zelfstandig en zeer aanhankelijk naar de eigen familie.Hij is zeer waakzaam en heeft een opvallend goed richtingsgevoel, iets dat hem in de omgeving waar hij zijn jachtwerk verrichtte goed van pas kwam. Deze hond heeft veel gunstige kwaliteiten. Het verleden wees uit dat hij een onverschrokken en vastberaden jager, een goede bewaker en een goede beschermer is. Tegelijkertijd is hij trouw en goed gemanierd. De Hokkaido Inu is altijd alert en heeft een achterdochtige aard; dit waren in feite de vereisten voor de rol van dorpsbewaker. Deze moedige en zelfverzekerde hond is volgzaam en aanhankelijk tegenover zijn baas. Hij heeft een opmerkelijk goed 'richtingsgevoel' en een karakteristieke 'harde' uitdrukking. Zijn uiterlijk doet aan zijn primitieve voorouders denken.

Beweging

De Hokkaido heeft veel ruimte en beweging nodig.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.