Honden centrum

Groenlandse hond (15240x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Groenlandse hond

Davy Agten

Foto 's Groenlandse hond

foto: Groenlandse Hond foto: Groendse-Hond foto: Groenlandse hond foto: Groenlandse hond foto: Groenlandse hond foto: Groenlandse hond foto: Groenlandse hond foto: Groenlandse hond foto: Groenlandse hond foto: Groenlandse hond

Video's

Groenlandse hond Groenlandse hond Groenlandse hond

Algemeen

 • Groep:Sledehonden
 • Land van oorsprong:Groenland
 • Algemeen voorkomen:Deze keeshondachtige wordt vooral in Denemarken gefokt. In Groenland gooide de hond hoge ogen als sledehond. De Groenlandse hond is taai, beresterk en nauwelijks vatbaar voor ziekten.

  De warme, dubbele pels komt dit ras prima van pas in het bitterkoude klimaat van Groenland en in andere koude contreien. Onder zijn stugge bovenvacht -die niet kroest of golft, maar borstelachtig overeind staat - heeft de Groenlandse hond een zachte, dichte ondervacht.

  Zijn lichaamsbouw is bijzonder robuust. De poten zijn groot en gebogen, en hij draagt zijn korte, krachtige staart zijwaarts over de rug gekruld. De Groenlandse hond mag volgens de standaard alle kleuren hebben en zowel effen als meerkleurig zijn. Albino's zijn bij dit ras echter niet gewenst. Aangezien de hond werd gefokt als sledehond en lastdier, is het dan ook raadzaam dat fokkers meer waarde hechten aan een sterke en gezonde lichaamsbouw dan aan bepaalde vachtkleuren.

  Het ras gedraagt zich jegens mensen in het algemeen ongecompliceerd, rustig en zelfverzekerd. Deze hond gehoorzaamt zijn baas onvoorwaardelijk en is zeer gehecht aan zijn gezin. Al met al is de Groenlandse hond een gemakkelijk te verzorgen ras, vooral ook omdat hij zich vanwege zijn dikke pels liever buiten of in koele ruimten ophoudt dan in de woonkamer.

  De Groenlandse hond is een heel geduldige hond, ook tijdens het spelen met kinderen. Hij is echter ook gesteld op zijn rust. Als keeshondachtige is ook deze eskimohond huiselijk van aard en geen zwerver.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 3
 • Hondvriendelijkheid:
  • 3
 • Gehoorzaamheid:
  • 3
 • Kan alleen zijn:
  • 2
 • Heeft beweging nodig:
  • 5

Training Groenlandse hond

Een consequente opvoeding is meer dan noodzakelijk. De opvoeding van deze honden is erg moeilijk. Mede door hun eigenzinnig en zelfstandig karakter.

Nogmaals : het is absoluut geen gezinshond. Als de hond weg kan lopen, dan doet hij dat ook en kan dan ook dagenlang wegblijven. Deze hond is geboren voor het trekken van sleden en heeft dus veel kracht.

Eigenlijk is deze hond pas in zijn element als hij zware vrachten mag trekken.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Groenlandse hond? Kijk dan op onze Groenlandse hond opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: Reu maximum 68 cm, teef maximum 63 cm
Gewicht: 30-40 kg
Kleur: alle kleuren mogelijk
Bijzonder kenmerk: zijwaarts over de rug gekrulde staart

Aard

De Groenlandse hond is een evenwichtige, zelfstandige hond, die ook dominant en eigenzinnig is, met een groot uithoudingsvermogen. Niet geschikt in een gezin, hij kan niet tegen alleen zijn en huilt dan voortdurend.

Deze hond kan beslist niet tegen eenzaamheid, maar hij is prima in zijn element met een soortgenoot bij hem en ze vinden het dan geen enkel probleem om samen in een buitenkennel te verblijven.

Beweging

Aangezien een Groenlandse hond een echte werkhond is heeft hij veel beweging nodig, en niet alleen rennen of spelen, maar ook het "echte" werk. In de winter voor een slee of een kar dus.

Temperaturen boven 15°C zijn hem al gauw te veel, dan is het beter hem op een koele plek met rust te laten en hem zo min mogelijk inspanningen te laten doen.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x