Griffon fauve de Bretagne

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Middenslag lopende honden
Land van oorsprong Frankrijk
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 0 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

Deze Griffon Fauve de Bretagne is de grootste van de twee variëteiten in de Fauve de Bretagne-familie. Samen met zijn kleinere broertje, de Basset Fauve de Bretagne, behoort hij tot de rassengroep van de Lopende Honden. Beide honden hebben een koppig en relatief moeilijk karakter en een zeer onafhankelijke persoonlijkheid. Mits een goede opvoeding en training is de Griffon Fauve de Bretagne een goede speurhond. Hij is een zeer moedige en uitstekende meuteleider, met een fraaie stem. Hij is uitstekend in de jacht op wild zwijn en vos. Hij wordt ook wel eens gebruikt bij de jacht op haas en hert. In de 14e eeuw was de Fauve de Bretagne al bekend. De dochter van Lodewijk XI, Anne de Beaujeu, bezat al een Fauveteef waaruit de beroemde lijn jachthonden, "Bauds" genaamd, ontstond. De Griffon Fauve bestaat nog steeds. De Franse Club du Fauve de Bretagne acht deze hond minder geschikt als huishond. De hond wordt gebruikt voor de jacht op wildzwijn en wordt gehouden in meutes. De Basset is in Frankrijk een populaire jachthond geworden. Een jager heeft er meestal twee of drie. Met een kleine meute wordt vooral op konijn en haas gejaagd, maar ook fazant, vos en wild zwijn behoren tot hun prooi. De meute zoekt het wild op geeft luid (blaft) en drijft het wild naar de jager. De selectie door de jagers is streng. Hierdoor ontstond een sterke, levendige hond die doet wat er van hem verwacht wordt, maar ook eigen initiatief vertoont.

Een Griffon fauve de Bretagne opvoeden

De eigenzinnige Fauve de Bretagne heeft een consequente opvoeding nodig.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Griffon fauve de Bretagne? Kijk dan op onze Griffon fauve de Bretagne opvoeden pagina.

Uiterlijk

Hoogte van de Griffon Fauve de Bretagne is 46 tot 58 cm, met een tolerantie van 2 cm. Het gewicht is ongeveer 30 - 35kg. Kleur: De Griffon Fauve de Bretagne is rossig, de beste kleurschakeringen zijn het goud tarwekleurig en het steenrood, soms een wit vlekje op de voorborst, wat niet gewenst wordt.

Aard

De Griffon Fauve de Bretagne is een vrolijke oersterke jachthond, probleemloos te houden met andere honden of katten en uitstekend geschikt in gezinnen met kinderen. Hij kan moeilijk lang alleen omdat het een echte meutehond is. Hij wil bij de roedel blijven.

Beweging

De Griffon Fauve de Bretagne, die voornamelijk in meutes wordt grootgebracht, wordt gewoonlijk in een kennel gehouden. De hond heeft ruimte en veel beweging nodig.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.