Gonczy Polski

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Voorlopig erkende rassen
Land van oorsprong Polen
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Gonczy Polski is een uitstekend ras voor jagers, maar ook voor actieve mensen die veel in de natuur verblijven en van lange wandelingen, fietsen, skien en paardrijden houden. Het ras heeft meestal goed contact met paarden. De Gonczy Polski heeft geen enkel probleem met obstakels in het veld. Ze doen meestal erg graag aan hondensporten zoals agility en flyball. De Poolse jachthond is niet geschikt voor mensen die niet van lange wandelingen en andere activiteiten houden. De hond heeft niet genoeg aan alleen een tuintje en een voerbak. Als het ras zich niet genoeg kan afreageren kan het agressief en ongehoorzaam worden en huisraad e.d. Gonczy Polski komt in heel Polen voor. In het bijzonder in zuid Polen (Bieszczady, Beskidy, Pieniny en Podhale).

Een Gonczy Polski opvoeden

Als jachthond is hij zeer zelfstandig en met een duidelijk eigen wil en hij moet daarom consequent opgevoed worden.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Gonczy Polski? Kijk dan op onze Gonczy Polski opvoeden pagina.

Uiterlijk

Schofthoogte - Teef: 50-55 cm, Reu 55-59 cm Gewicht - Standaard niet vastgesteld. Ongeveer 22 - 27 kg Kleur - Black and tan, chocolade en roodbruin

Aard

De Gonczy Polski wordt gebruikt voor de jacht. Uitstekend voor de jacht op wild zwijn en het opsporen van ander wild.Sterk in het apporteren en het opjagen. Snel en behendig. Evenwichtig, zacht maar daarbij ook erg moedig en intelligent. Deze hond leert graag, maar niet onder dwang. Uitstekende bewaker, erg territoriaal en achterdochtig tegen vreemden.Vasthoudend in het werk en enorm gehecht aan de leden van het gezin. De hond heeft weinig uiterlijke verzorging nodig. Hij houd van water en apporteren en van spelen met kinderen. Kortom niet alleen geschikt voor jagers maar zeker ook voor rustige mensen met een sterk karakter en actief leven.

Beweging

Mits goed opgevoed is de Gonczy Polski een trouw gezelschap. Als hij niet consequent opgevoed wordt en weinig contact met andere honden heeft en zich dus verveeld, kan hij agressief worden. Zoals elke jachthond heeft hij veel beweging nodig. Hij heeft een actieve eigenaar nodig hij moet zijn energie kwijt. Als dit voldoende kan dan zijn er in huis geen problemen.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.