Fieldspaniël

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Opjagende honden
Land van oorsprong Engeland
Fokkers 1 hondenfokker
Rasverenigingen 0 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Field Spaniel heeft allerlei ups en downs overleefd. Hij ontstond uit de combinatie van de Engelse Cocker Spaniel en de Sussex Spaniel, waaruit een ras met een overdreven lang en zwaar lichaam werd gefokt. Selectieve fokkerij heeft deze eigenschap weer teruggedrongen, gedeeltelijk door inkruising van de Engelse Springer Spaniel en de Engelse Cocker Spaniel. Field Spaniels zijn trouwe gezelschapshonden met veel jachttalenten: uithoudingsvermogen, behendigheid en snelheid. Ze zijn dol op water en activiteiten buitenshuis. Dit ras moet jammer genoeg qua populariteit onderdoen voor de 'onwankelbare' Cocker Spaniel.

Een Fieldspaniël opvoeden

Consequent, sturend met de stem, want de Field Spaniël is een gevoelige hond die een begrijpende baas nodig heeft.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Fieldspaniël? Kijk dan op onze Fieldspaniël opvoeden pagina.

Uiterlijk

De schofthoogte van de Field Spaniël is ongeveer 46 cm. Kleur: De kleuren van de Field Spaniël zijn zwart, leverkleurig of schimmel. Elk van deze kleuren in combinatie met tan. Wit en schimmel op de borst is toegestaan. Zwart/wit of leverkleurig/wit is niet gewenst.

Aard

De Field Spaniël is een familiehond en weinig meer in gebruik als jachthond. De Field Spaniël is bijzonder gezeglijk, actief, gevoelig en beschikt over een onafhankelijke natuur. Actief en met een groot uithoudingsvermogen.

Beweging

De Field Spaniel heeft veel beweging nodig en is ongeschikt voor een leven met kleine wandelingen.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.