Duitse wachtelhond

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Opjagende honden
Land van oorsprong Duitsland
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 0 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

Zeer oud Duits ras, dat al eeuwen bestaat en nog steeds gebruikt wordt om het wild uit de dekking op te stoten. De eerste honden waren bruin (soms met witte aftekeningen) en wit met bruin, soms ook met tanaftekeningen op hoofd en benen. Later kwamen er ook bruinschimmels. Rudolf Friess, die gedurende een lange periode veel invloed heeft gehad op de fokkerij, introduceerde de kleurensplitsing tussen de eenkleurig bruine en bruinschimmel honden waardoor hij, ondanks de smalle fokbasis, het ras vrij wist te houden van inteeltproblemen. De kleurensplitsing had ook te maken met de onderling verschillende geaardheid van de honden. De bruine honden werkten voor de voet en dreven het wild naar de geweren, terwijl de bruinschimmels meer terrein namen en meer geschikt waren om een spoor uit te werken. Tegenwoordig is dit verschil er niet meer en vinden kruisingen plaats van schimmels en eenkleuren, hoewel de kleurensplitsing nog wel wordt gehandhaafd om de fokbasis zo breed mogelijk te houden.

Een Duitse wachtelhond opvoeden

De Duitse wachtelhond heeft een consequente opvoeding nodig

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Duitse wachtelhond? Kijk dan op onze Duitse wachtelhond opvoeden pagina.

Uiterlijk

De Schofthoogte van de Wachtelhund is 45-55 cm. Het gewicht van de Wachtelhund is 15-25 kg. Kleur: De kleuren van de Wachtelhund zijn: eenkleurig donkerbruin of roodbruin, bruinschimmel, tweekleurig of driekleurig

Aard

De Wachtelhond is intelligent en aanhankelijk met veel energie en een groot uithoudingsvermogen. De Wachtelhond is robuust, moedig en werkt op elk terrein.

Beweging

De Duitse wachtelhond heeft vrij veel behoefte aan beweging. Een stadsleven is hem dus niet aan te raden.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.