Duitse jachtterriër

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Grote- en middenslagterriërs
Land van oorsprong Duitsland
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

Tot zijn voorvaderen behoren de foxterriër en de welshterriër, misschien ook andere vergelijkbare terriërs met zwarte vacht en gele tot rode aftekeningen. Zijn passie voor jagen maakt hem vooral bij de vossenjacht tot een nuttige werkhond. Ook als apporteerhond en zelfs als everjager heeft deze moedige hond zijn strepen verdiend. Bij veel beweging en werk voor zijn scherpe neus is de Duitse jachtterriër echter ook goed voor andere taken te houden. Zo is het teefje op de foto de allerbeminnelijkste vriendin van een oudere dame. Haar vrouwtje maakt kilometerslange wandelingen en houdt de hond in een huis met een grote tuin. In een stadswoning en bij onvoldoende beweging zou hij zonder meer wegkwijnen. De vacht, die stug en ruw kan zijn maar ook glad, vergt weinig verzorging.

Een Duitse jachtterriër opvoeden

Dit is beslist geen hond voor mensen die enkel een huisdier willen. Wanneer hij een echt consequente opvoeding heeft gekregen en voldoende is afgericht, kan hij lief zijn tegenover de personen die hij kent. Hij gehoorzaamt enkel zijn baas. Het is en blijft echter geen huishond of gezelschapshond.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Duitse jachtterriër? Kijk dan op onze Duitse jachtterriër opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: 36-40 cm Gewicht: 7-9 kg Kleur: zwart, of zwart met gele tot roodbruine aftekeningen

Aard

Deze honden hebben scherpe kanten in hun karakter en een aangeboren wantrouwen ten opzichte van vreemden. Het is zeker geen hond die door iedereen gehouden kan worden. Dit ras is alleen maar als huishond te houden als hij zeer goed is afgericht, anders is hij bijna niet te handhaven.

Beweging

Hij heeft zeer veel beweging nodig in het open veld. Het is een druk en beweeglijk ras, wat uitsluitend is gefokt op zijn perfecte jachteigenschappen en zijn scherpte. Op jachtgebied zijn zij allround en ondergronds werk is hun specialiteit.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.