Ciobanesc Romanesc Carpatin

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Herdershonden
Land van oorsprong Roemenië
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 0 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

Men kan de oorsprong van deze hond in het bergachtig gebied in het Oosten van Roemenië vinden, waar naar alle waarschijnlijkheid verschillende Slavische honden met Turkse honden werden gekruist, om een bewaker te scheppen die duidelijk te onderscheiden was van het gevaarlijkste roofdier : de wolf. Het resultaat was een witte, vaak gevlekte, hond die op ruig terrein een zeer geschikte waakhond was. De Roemeense Herder of Carpathian Sheepdog is nu echter zeer zeldzaam. Hij komt bijna niet buiten zijn geboorteland voor. Maar, in Nederland zijn er op dit moment 5 honden met stamboom bekend.

Een Ciobanesc Romanesc Carpatin opvoeden

De Ciobanesc Romanesc Carpatin heeft een consequente opvoeding nodig.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Ciobanesc Romanesc Carpatin? Kijk dan op onze Ciobanesc Romanesc Carpatin opvoeden pagina.

Uiterlijk

Een volwassen reu is ongeveer 69 centimeter hoog, een volwassen teef ongeveer 63 centimeter. Maar volgens de officiële rasbeschrijving mag er afgeweken worden van deze hoogtes. De bouw moet wel correct blijven.

Aard

Een zeer intelligente en leergierige hond die buitengewoon zelfstandig van aard is. Hij is hard voor zichzelf en zeer trouw en loyaal. Een Carpatin is vaak wat wantrouwig naar vreemden.

Beweging

De Ciobanesc Romanesc Carpatin heeft vrij veel beweging nodig.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.