Cimarrón Uruguayo

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Pinschers en schnauzers
Land van oorsprong Uruguay
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 0 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De afstamming van deze hond uit Uruguay is niet zeker. Waarschijnlijke stamt hij af van de honden welke door de Spaanse- en Portugese overweldigers zijn meegenomen. Deze honden zijn zelf door het hele land gaan zwerven waardoor het recht van de sterkste - gezondste - ntelligentste hond ging werken. De meest aangepaste honden overleefden dit en konden zich voortplanten. Zo ontstond de uiteindelijke Cinmarron. De bewoners zagen al snel het nut van deze sterke honden in en domesticeerden ze en daarmee werden de honden met succes hoeders en wakers van kuddes, huis en haard.

Een Cimarrón Uruguayo opvoeden

De Cimarrón Uruguayo is vrij gemakkelijk op te voeden. Hij heeft wel veel afwisseling nodig, ook tijdens de training. Je moet wel veel bezig zijn met de Cimarrón Uruguayo.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Cimarrón Uruguayo? Kijk dan op onze Cimarrón Uruguayo opvoeden pagina.

Uiterlijk

Een volwassen reu bereikt een schouderhoogte van 58 tot 61 centimeter. Een volwassen teef bereikt een hoogte van 55 tot 58 centimeter. Een afwijking naar beide zijden van 2 centimeter is toegestaan. Het gewicht van een reu ligt tussen de 38 en 45 kilogram, die van de teef tussen de 33 en 40 kilogram. De vacht heeft korte, zachte dekharen met een ondervacht.

Beweging

De Cimarrón Uruguayo heeft veel beweging nodig. Dus 3 keer het blokje om is zeker niet voldoende voor dit ras. Zo kan hij lastig worden in huis.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.