Broholmer

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Type mastiff
Land van oorsprong Denemarken
Fokkers 1 hondenfokker
Rasverenigingen 0 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Broholmer is een Deens, exclusief, ras. Zijn Mastiffachtige voorouders kwamen in de Middeleeuwen in Denemarken terecht als geschenk van Engeland aan het Deense hof. Deze honden werden gekruist met plaatselijke honden. De honden werden onder andere gebruikt voor het opdrijven en bewaken van vee. Aan het eind van de 19e eeuw was dit ras bijna uitgestorven. In 1974 begon de Deense Kennel Club met een reconstructie en met een doelgericht fokbeleid, waarvoor de rasbeschrijving van 1886 als basis diende. De Broholmer kon hierdoor in 1982 opnieuw door de FCI worden erkend. Inmiddels zijn er iets minder dan 1000 dieren in Denemarken. Buiten Denemarken komen er slecht enkele dieren voor. De export van dit ras is strikt gereguleerd en sinds 1998 mag maximaal 10% van de nestjes worden verkocht in het buitenland. De Deense Broholmer is waaks, trouw en niet vlug bang te krijgen. Het is een vriendelijke, vrolijke en kalme hond die goed kan afgericht worden, maar zijn afmetingen en kracht eisen echter een baas die zeker van zijn stuk is en de mogelijkheid heeft om de hond de nodige training, oefening en discipline te geven.

Een Broholmer opvoeden

De opvoeding dient consequent te zijn, maar met zachte hand. De dieren worden zeer laat volwassen (ongeveer 3 jaar). Van jonge dieren kan men niet veel verwachten. De Broholmers leren wel gemakkelijk en wat zij eenmaal geleerd hebben vergeten ze nooit meer. Gezin het feit dat de dieren zeer explosief groeien, mag men tot anderhalf jaar de pups niet belasten. Aangeraden wordt om per maand 5 minuten te wandelen. Een dier van 2 maanden mag dus 10 minuten per wandeling lopen. De pups zo min mogelijk belasten met speeltjes en balletjes.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Broholmer? Kijk dan op onze Broholmer opvoeden pagina.

Uiterlijk

Hoogte : 70-75 cm Gewicht : 52-63 kg

Aard

De Broholmer is rustig, vrolijk en vriendelijk. De verzorging van de Broholmer is bijzonder veeleisend. Heeft veel aandacht nodig en is erg gericht op de baas . De Broholmer hond heeft een vriendelijk karakter, is erg geduldig en zeer beschermend voor kinderen, waaks maar niet overdreven en is dus ideaal zowel als een gezinshond als voor op de boerderij.

Beweging

Eens hij volgroeit is heeft hij vrij veel beweging nodig

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.