Bosanski ostrodlaki gonic barak

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Middenslag lopende honden
Land van oorsprong Bosnië
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

Dit ras komt uit de noordelijke gebieden van centraal voormalig Joegoslavië. Het behoort tot de groep van Joegoslavische Stovare-rassen en wordt net als de andere voor de jacht op haas, vos en wild zwijn gebruikt. Het is een tamelijk krachtige hond met een ruwe en weelderige vacht en een harde en welluidende blaf. Buiten het land van het herkomst komt hij niet voor. Het vernuft en aanpassingsvermogen van deze hond tijdens de jacht kan worden toegeschreven aan een veelzijdige achtergrond. Het is geen 'zuivere' speurhond. Deze Bosniër heeft iets van een zichthond en een paria in zijn bloed. Jagers uit de 19de eeuw streefden naar een hond met scherpzinnige jachtkwaliteiten en een draadharige vacht om het gure weer en zwaar terrein te kunnen weerstaan. Zelfs beren maken deel uit van zijn prooi. De Bosanski Ostrodlaki Gonic-Barak is een krap middelgrote, licht rechthoekige hond, robuust, beweeglijk en volhardend.

Een Bosanski ostrodlaki gonic barak opvoeden

De Bosanski ostrodlaki gonic barak heeft een consequente opvoeding nodig.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Bosanski ostrodlaki gonic barak? Kijk dan op onze Bosanski ostrodlaki gonic barak opvoeden pagina.

Uiterlijk

Schofthoogte : voor reuen 46 tot 56 cm en teven zijn iets kleiner. Kleur : de ondergrond is tarwegeel, geelrood, aardegrijs of zwart. Witte aftekening op het hoofd ( ster of bles ), keel, borst, het onderste deel van de benen evenals op de punt van de staart.

Aard

De veelzijdigheid van het ras in het veld loopt ook door in zijn karakter. Het is een goedaardige, zorgeloze metgezel die van het huiselijk leven net zo kan genieten als van het werk. Sommige eigenaars waarschuwen ervoor de hond niet te lang zonder werk te laten zitten.

Beweging

Wanneer de Bosanski ostrodlaki gonic barak niet genoeg beweging krijgt, gaat hij sowieso andere manier zoeken om zijn energie kwijt te raken. Zo kan het wel eens gebeuren dat hij vlijtig uw garage of bloementuin gaat 'reorganiseren'.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.