Billy

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Grote lopende honden
Land van oorsprong Frankrijk
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

Deze heerlijke creatie uit de 19de eeuw combineert drie, nu uitgestorven, Franse jachthonden : de Céris, de Montaimboeuf en de Larrye. De bijdrage van deze meutehonden bestond uit : respectievelijk klein formaat en oranje vlekken, vastberadenheid en snelheid, en een buitengewone neus. M.G. Hublot du Rivault's voorgeschreven recept resulteerde in 'de Billy'. Hij is net zoals zijn voorouders een meutejager en blinkt uit in de jacht op herten. Hij is zeer snel. Zijn oorspronkelijke naam was Haut-Poitou. Het timbre van zijn melodieuze stem lijkt het meest op de kwaliteit van een mooie trompet, met natuurlijk de bijhorende mogelijkheden zoals een grote variatie in volume en intensiteit.

Een Billy opvoeden

Hij heeft een consequente opvoeding nodig.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Billy? Kijk dan op onze Billy opvoeden pagina.

Uiterlijk

Schofthoogte : reuen 60 tot 70 cm en teven 58 tot 62 cm, met een gewicht van ongeveer 35 kg. Kleur : geheel wit, wit met koffiebruine aftekeningen, of wit met vlekken. Licht oranje of citroengele mantel.

Aard

het is een vlijtige en schrandere hond, zoals zijn uitdrukking al verraadt. De Billy is een gepassioneerde professional tijdens de jacht, maar echter nooit een held. Als huisdier is de Billy gehoorzaam aan zijn meester, maar hij is nogal twistziek ten opzichte van zijn maatjes in de meute. Zijn korte vacht heeft weinig verzorging nodig, maar biedt ook weinig bescherming tegen kou en doornige struiken.

Beweging

De Billy kan zich niet goed aan het stadsleven aanpassen. Het is een jachthond en hij heeft grote, open ruimten nodig.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.